TFF gick miste om segern efter tveksamt mål

Fotboll Artikeln publicerades
Ett tveksamt mål på övertid gjorde att TFF tappade poäng.
Foto: Christer Thorell/TT
Ett tveksamt mål på övertid gjorde att TFF tappade poäng.

Efter mer än 70 mållösa minuter på Vångavallen hettade det till under matchens slutskede när TFF tog emot Brommapojkarna. Först genom att Sebastian Ohlsson gjorde 1-0 på ett distansskott i den 73:e minuten, och sedan genom en tveksam kvittering i den 87:e, som Brommapojkarnas tränare Roberth Björknesjö ansåg var felaktig. ”Jag har sett det, och det är rätt solklart att det är fel”, säger han.

Inför matchen mot Brommapojkarna hade TFF tagit sju poäng på tre matcher, medan BP å sin sida låg sist, efter att senast ha förlorat hemma mot Brage.

Henrik Johansson inledde från start på ytterkanten, och det var också han som hade matchens första farliga möjlighet, när hans skott slank förbi Hampus Elgáns ena stolpe i den sjunde minuten.

TFF skulle få ytterligare en fin möjlighet i den första halvleken när Salif Camara Jönssons djupledsboll nådde fram till Dennis Antwi – men ghananens avslut gick precis ovanför ribban.

Brommapojkarna kom upp ett par gånger, och hade också flest avslut i den första halvleken, men väldigt ofarliga sådana.

I den 34:e minuten byttes Isak Jönsson ut, och Bozidar Velickovic fick göra debut i serien.

– Isak (Jönsson) och Andreas (Larsen) slog ihop och då landade han felaktigt. Han fick någon påverkan på foten eller hälsenan, man vet inte exakt, så vi får se, säger TFF-tränaren Peter Swärdh, efter matchen.

Samtliga av TFF:s tre sommarnyförvärv spelade för första gången i serien samtidigt, och framför allt Christian Thobo Køhler tog för sig mycket på innermittfältet ihop med Sebastian Ohlsson.

Det var mållöst i halvtid, efter att TFF haft två av de hetare chanserna i den första halvleken.

Henrik Johansson byttes ut i mitten av den andra halvleken och ersattes av Haris Brkic.

– Henrik har en resa att göra fysiskt, så det är inte hans insats som gör att vi byter ut honom, säger Peter Swärdh.

Med 20 minuter kvar av andra halvlek var det fortfarande mållöst på Vångavallen, men så, i den 73:e minuten slog Sebastian Ohlsson till med ett distansskott.

Dennis Antwi passade bollen från vänster till nyss nämnde Ohlsson, som gick på skott utifrån, med ett lyckat resultat, och de 721 åskådarna fick se TFF ta ledningen i matchen.

Brommapojkarna gjorde ett dubbelbyte i den 77:e minuten när Albin Linnér och Isac Lidberg gick ut och Oskar Fallenius och Aron Sandén byttes in.

Dessa två herrar kom också att bli inblandade i den matchavgörande situationen på slutet.

I den 87:e minuten tog sig Oskar Fallenius fram på vänsterkanten, och sköt ett skott medan Aron Sandén var i offsideposition, och möjligen också var på bollen innan den gick in mellan benen på Andreas Larsen.

Först vinkade den assisterande domaren för offside, men efter en halv minuts överläggning mellan honom och huvuddomaren Fredrik Hansson dömdes det mål, ett mål som Oskar Fallenius står noterat för i matchprotokollet. En extrem visselorkan bröt ut på Vångavallen, och matchen slutade oavgjort, 1–1.

Peter Swärdh säger så här efter matchen:

– Vi har kontroll, vi har metod och vi har en idé i spelet. Vi behöver spela lite snabbare och komma till lite fler situationer. Vi pratade om distansskott innan matchen och det var väldigt roligt att Sebastian fick göra mål på ett distansskott, vi hade några till i andra halvlek.

– Bozidar (Velickovic) gör en stark debut i dag, det syns att det är en spelare med en bra offert både defensivt och offensivt, och en bra uppspelsfot, så det är en spelare vi kommer att få mycket nytta av.

– Ska vi vinna en sån här match så måste vi vara lite snabbare, samtidigt som vi behöver en större effektivitet.

Roberth Björknesjö, Brommapojkarnas tränare:

– Jag tycker att killarna kämpar bra, de sliter bra, och följer matchplanen på ett bra sätt, både defensivt och offensivt, så som vi ville.

– Efter en rätt jämn första halvlek, tycker jag Trelleborg är lite starkare framför allt i andra. Så vi är otroligt nöjda med att vi kunde få oavgjort till slut.

– Det är en rätt svåranalyserad match, eftersom det hände rätt mycket, framför allt i slutet.

Hur ser ni båda på situationen på slutet, vid Brommapojkarnas mål?

– Jag avstår från att säga någonting just nu, vi ska titta på det, och domaren får säga sitt också, säger Peter Swärdh.

– Jag har sett det, och det är klart att det är fel, det är rätt solklart att det är fel. Vi har haft otroligt mycket missflyt i år, och i dag har vi medflyt, det var väl första gången i år som vi hade det, säger Roberth Björknesjö.