TFF funderar på sommarförstärkning

Fotboll Artikeln publicerades
Tränaren Patrick Winqvist, på sista TFF-träningen innan uppehållet.
Tränaren Patrick Winqvist, på sista TFF-träningen innan uppehållet.

I veckan ska TFF utvärdera situationen för de skadade spelarna för att ta ställning till om de ska värva eller inte i sommar.

På måndagen började TFF träna igen efter tolv dagars ledighet för spelarna. Än så länge har TFF inte agerat på spelarmarknaden under sommarens transferfönster.

Enligt klubbdirektör Mattias Kronvall ska klubben under veckan ta beslut om de ska förstärka laget i sommar eller inte.

– Vi kommer att göra en utvärdering under denna vecka, då vi ser statusen på de skadade spelarna, då får vi se om vi ska agera eller inte, säger Mattias Kronvall.

En som varit på TFF:s radar är den före detta Malmö FF-spelaren Markus Halsti. Men den 34-årige finländaren, som var kontraktslös efter att ha lämnat FC Midtjylland, blev i torsdags klar för danska Esbjerg.

– Det var inte nära att han kom till oss. Han var en spelare som var på vår lista över tänkbara värvningar redan i vintras, men vi förde inte något konkret samtal med honom, säger Mattias Kronvall om ryktena om Halsti.

Är det en försvarsspelare ni främst tittar på?

– Vi får se var diskussionerna landar i, men vår numerär och konkurrenssituation är för tillfället mindre på försvarssidan, säger Mattias Kronvall.

Det är fortfarande inget bestämt gällande mittbacken Dennis Hadzikadunic. Låneavtalet med Malmö går ut den 15 juli.

– Vi för diskussioner med Malmö, det är en pågående dialog. Vi hoppas att vi får behålla Dennis säsongen ut, säger Mattias Kronvall.

När TFF-spelarna återsamlades på måndagen var såväl Oscar Johansson, som Marcus Pode och Jacob Palander tillbaka i träning med laget. Freddie Brorsson och Hugo Andersson är TFF fortsatt försiktiga med efter deras skador.

Däremot har Zoran Jovanovic fortfarande ont i sitt knä och får fortsätta med rehab.

Även Albin Nilsson rehabtränar ett par veckor till efter sin operation.

Och en comeback av Salif Camara Jönsson dröjer. Han är inte återställd ännu efter sin hälseneskada. Dessutom har han fått senare semester eftersom han inte fått ledigt tidigare från sitt civila arbete.

– Vi får nog vänta en bit in i augusti innan vi kan räkna med honom, säger TFF-tränaren Patrick Winqvist.

Han var nöjd med första träningen efter semestern.

– Spelarna såg pigga ut och verkar vara i god form, säger Patrick Winqvist om måndagens träning.

Träningsmatchen mot danska Lyngby har blivit flyttad från fredag till lördag. Matchen spelas på Vångavallen med avspark klockan 15.30.

Det är den enda träningsmatchen för TFF innan allsvenskan drar igång med hemmamatch mot AIK, lördagen den 7 juli.

– Det får räcka med den matchen. Nu valde vi att ta en senare semester och vi höll igång bra innan uppehållet, säger Patrick Winqvist.

Nästa vecka åker TFF på träningsläger till Eriksberg i Blekinge under två dagar.