TFF frågar trelleborgarna i publikfrågan

Sport Artikeln publicerades

TFF har haft ett historiskt stort publiktapp den här säsongen. Nu frågar klubben trelleborgarna vad som saknas för att locka dem till Vångavallen. I dagarna har TFF skickat ut en enkät till hushållen i Trelleborgs kommun.

I ett frågeformulär ställer klubben frågor om vad som skulle få invånarna i Trelleborg att gå och se TFF:s matcher.

– Jag tror det är viktigt att vi ställer frågan, att vi får svar istället för att sätta fingret i luften och gissa, säger Barbro Bengtsson, marknadsansvarig i TFF.

– Kommer man hit på måndag och lämnar sin enkät så bjuder vi på inträdet på ståplats som tack för hjälpen.

De låga publiksiffrorna har varit ett ständigt gissel, i år mer än någonsin. 1436 åskådare har i snitt kommit till TFF:s matcher hittills. Publiktappet har inneburit ett stort intäktsbortfall som tvingat klubben att se över sin organisation.

– Sympatierna bland trelleborgarna är många fler än det folk som kommer hit, säger Barbro Bengtsson.

– Jag kan inte svara på varför det är så. Kanske följer man sitt lag på ett annat sätt, via sociala medier och tv. Jag kan inte säga att det är fel, men för vår ekonomi är det inte bra om man inte kommer hit.

Matchen mot Halmstads BK på måndag kommer att sändas i TV4 Sport, något som gör ett att antal åskådare stannar hemma i stället.

– Man kan se det ur två synsätt, men just nu är det inte bra för oss. Det tar publik från oss och vi hade behövt de extra pengarna.

När det gäller publikfrågan har Barbro Bengtsson fört fram en slogan lyder 90 minuter för 90 kronor. Förslaget har dock inte vunnit gehör från TFF-styrelsen.

– Kanske är det där man ska ligga för en biljett, jag har haft det som förslag några år, det är lätt att föra ut, lätt att sprida.

Ett annat förslag som TFF:s marknadsansvarige har funderat på är att bjuda människor till Vångavallen gratis.

– Vi kanske ska se det som en stor marknadsplats och sen erbjuda massor av saker, kaféer, restauranger och annat som bär pengar till föreningen. Men in kan man gå är gratis. I USA gör man så på de sporter som inte får så stor uppmärksamhet.

Kanske kan enkätsvaren ge ytterligare idéer.