TFF föll med 0–5

Sport Artikeln publicerades

TFF åkte på säsongens största nederlag när Skövde AIK vann på hemmaplan med 5–0 efter 4–0 i paus i division ett södra. Förlusten innebär att TFF är borta från möjligheten att vinna serien. Möjligheten att ta en kvalplats finns fortfarande.

När slutstriden i division ett södra gick in i sitt avgörande skede gjorde TFF sin sämsta insats på hela säsongen. Laget hade knappt ett strukturerat anfall på hela matchen, och bakåt fungerade inte det kollektiva försvarsspelet.

– Det var inte mycket som fungerade. Det var ett bottennapp som vi alla är skuld till. Vi skäms över en sån här förlust, sa en nedstämd TFF-tränare Anders Grimberg.

Vad känner du själv att du kunde ha gjort annorlunda?

– Höjt rösten kanske. Jag vet inte om jag inspirerar dem tillräckligt mycket. Spelarna verkar väldigt inspirerade och jag lägger ner oerhört mycket energi för att entusiasmera dem.

TFF kan ha spelat bort sina möjligheter att nå superettan i Skövde på lördagen.

Skövde nickade in 1–0 efter 14 minuter.

Skövde gjorde 2–0 på ett friläge efter 20 minuter.

Skövde gjorde 3–0 efter att TFF gjort självmål efter 24 minuter.

Skövde gjorde 4–0 efter 38 minuter.

Där och då var matchen avgjord.

– Efter hand som målen ramlar in växer motståndarna samtidigt som det blir en passivitet från vår sida, en passivitet det inte borde bli hos så erfarna spelare, sa Anders Grimberg.

Redan efter sex minuter i den andra halvleken fyllde hemmalaget på genom att göra 5–0.

Samtidigt som TFF föll igenom i Skövde vann Husqvarna borta mot Halmia med 2–0. Därmed är Jönköpingslaget nio poäng och 21 plusmål före TFF.

– Vi har så mycket att spela för och presterar inte bättre... Jag är lite mållös, sa Anders Grimberg.

På söndagen spelade Oddevold–Lund oavgjort 1–1. Det gör att TFF har fem poäng att ta in på Oddevold med tre matcher kvar. Oddevold möter Husqvarna borta i seriefinal i nästa omgång, medan TFF tar emot Utsikten.