TFF fick det tufft i Östersund

Fotboll Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Robert Henriksson/TT
Arkivbild.

TFF fick en tuff start på tävlingssäsongen 2018. Östersund vann i Svenska Cupen med 3–0. ”Jag tycker ändå att vi utmanar dem”, säger Deniz Hümmet.

Första kvarten var jättejobbig för TFF. Ofta kom hemmalaget förbi på TFF:s högerkant. Ken Sema hade flera fina inlägg när han tog sig förbi Victor Nilsson vid upprepade tillfällen.

I den nionde minuten kom 1–0 just efter en sådan situation. Han slog ett lågt inlägg och bollen gick till Dino Islamovic som stötte in bollen vid bortre stolpen.

Den före detta TFF-spelaren fick därmed en kanonstart i sin nya klubb. Han valde att inte fira målet av respekt för TFF.

Efter en halvtimme kom TFF in i matchen och spelade upp sig. I andra halvlek var TFF spelförande och kom ofta in i Östersunds straffområde.

– Första 15-20 minuterna gjorde de det jobbigt för oss men sedan spelar vi upp oss. Vi har två tre bra målchanser som vi kan förvalta bättre. Jag tycker ändå att vi utmanar dem, säger nyförvärvet Deniz Hümmet, till TA-sporten.

Bland annat hade Zoran Jovanovic ett fint volleyskott när han liggandes i luften fick träff från straffområdeslinjen. Östersunds målvakt Aly Keita kunde rädda nere vid sin högra stolprot.

Deniz Hümmet var nära att nå returen men den rullade precis utanför stolpen.

Men när TFF styrde spelet kontrade hemmalaget och lånet från belgiska Gent, Tesfaldet Tekie, sköt in 2–0 högt bakom Dennis Petersson sedan Ken Sema tagit sig fram på högerkanten och fått bollen vidare till Jamie Hopcut som spelat snett bakåt till Tekie.

I 91:a minuten nickade sedan Tom Petersson in 3–0 på en hörna från just Ken Sema.

Deniz Hümmet såg ut att sträcka sig i slutet av matchen och efter slutsignalen bandagerades hans vad och han fick hjälp av planen.

– Det är nog ingen fara. Det är nog bara någon krampkänning i vaden. Jag gjorde en maxlöpning och då högg det till. Men jag ska nog vara tillbaka om ett par dagar, jag hoppas det inte är en bristning, säger anfallaren.

Han fick spela som anfallare i Salif Camara Jönssons vanliga roll.

– Det är en roll jag inte spelade så mycket i förra året men har gjort innan. Det blir tufft ibland när man är ensam där uppe. När vi trycktes ner försökte jag hålla i bollen. Jag hade några bolltapp men det kändes ändå okej. Men jag har mycket att hämta vad gäller kondition och tempo men det kommer att bli bättre för varje vecka, säger Deniz Hümmet.

För tillfället ser Patrick Winqvist Hümmet som lösningen att spela i Salif Camara Jönssons roll.

– Han är bra när vi har bollen. han fick lägga lite kraft i försvarsspelet i dag men accepterar det och gör det bra. Han har bra kvalité i vissa moment och när han får mer tid kan det bli riktigt bra, säger TFF-tränaren Patrick Winqvist om Hümmets insats.

Ett annat nyförvärv som visade gott gry var Lasse Nielsen. Efter en tuff start för hela backlinjen visade Nielsen att han är en ledartyp i försvaret.

– Han visade att han har dem kvalitéerna. Det är också en förväntning från vår sida, säger Patrick Winqvist om dansken.

I TFF fick 18-årige Felix Hörberg göra A-lagsdebut när han kom in i 81:a minuten.

Han fick nästan omgående en chans när han fick en jättefin pass av Zoran Jovanovic i djupet. Hörberg var bara ett par meter, till vänster, om Östersunds mål, men valde att passa i stället för att avsluta själv.

Även U19-spelaren Noah Christoffersson fick chansen sista fem minuterna. Han debuterade dock i Svenska Cupen förra året mot Assyriska.

Östersund–TFF 3–0 (1–0)

Målen: 1-0 (9) Dino Islamovic, 2-0 (75) Tesfaldet Tekie, 3–0 (91) Tom Petersson.

TFF: Dennis Petersson– Victor Nilsson, Lasse Nielsen, Alexander Blomqvist, Anton Tideman– Mattias Håkansson (Noah Christoffersson 88), Erik Andersson, Robin Nilsson, Marcus Pode (Felix Hörberg 81)– Zoran Jovanovic (Johan Brannefalk 86), Deniz Hümmet.

Publik: 1507