TFF dam förlorade mot Södra Sandby

Fotboll Artikeln publicerades
Hans Malmgren var inte nöjd med sitt lag efter att de förlorat mot Södra Sandby i divisionen under.
Foto: Niklas Gyberg Ivarsson
Hans Malmgren var inte nöjd med sitt lag efter att de förlorat mot Södra Sandby i divisionen under.

Efter tre raka seriesegrar gör Trelleborg FF:s damlag sig redo för division ett. Under lördagen träningsspelade laget mot division två-klubben Södra Sandby, men det blev en missräkning.

I en match som till slut blev målrik skulle det däremot börja med torka i 45 minuter. Den första halvleken slutade 0–0 efter obeslutsamt spel från TFF:s sida, berättar tränaren Hans Malmgren för lagets hemsida.

– Vi väljer att spela lite annorlunda och det är några nya spelare in. Men med tanke på hur det såg ut senast mot Hittarp passningsmässigt så var detta två steg tillbaka, säger Hans Malmgren i ett utlåtande.

– Vi slarvade otroligt mycket i passningsspelet i dag, fortsätter han.

I den andra halvleken tog trelleborgarna dock tag i taktpinnen lite mer, ändå var det Södra Sandby som tog ledningen efter ett distansskott. TFF hann kvittera två gånger om, men i slutändan gick Södra Sandby ifrån och gjorde både 3–2 och 4–2.

– Vi måste se oss själva i spegeln och se till så att vi verkligen gör jobbet och gör det ordentligt, för det kan man inte påstå att vi gjorde i dag, säger Hans Malmgren.

Nästa vecka möter TFF seriekonkurrenten Eskilsminne och hoppas ta sin första seger för året då.

Södra Sandby–Trelleborgs FF 4–2 (0–0)

TFF: Viktoria Person, Jonna Hansson.