TFF blev mållöst mot Degerfors

Fotboll Artikeln publicerades
Foto:Claes Nyberg

TFF hade spelövertag och en man mer de sista tio minuterna, men närmare än en nick i ribban kom inte hemmalaget mot Degerfors. TFF fick nöja sig med en poäng efter 0–0 i superettan.

– Vi är jättebesvikna att inte vinna matchen, sa TFF-tränaren Patrick Winqvist.

TFF–Degerfors 0–0

TFF:s startelva: Fredrik Persson – Jacob Palander, Robin Jacobsson, Alexander Blomqvist, Anton Tideman – Freddie Brorsson (Johan Brannefalk, 75), Kristian Haynes, Robin Andersson (Roger Thompson, 92), Marcus Pode – Zoran Jovanovic (Mattias Håkansson, 46), Salif Camara Jönsson Publik: 1882

TFF har inte förlorat i superettan sedan lördagen den 18 juni, när Degerfors vann med 2–1 på Stora Valla.

På dagen tre månader senare hade TFF chans till revansch. Laget tog den inte trots massivt spelövertag och trots mäktig slutforcering.

I sista minuten nickade Salif Camara Jönsson bollen via en Degerforsspelare och i ribban.

– Min känsla var att nu sitter den, sa Camara Jönsson.

TFF skruvade åt tumskruvarna rejält under matchens tio minuter, när Degerfors fick Marcus du Bruin utvisad.

Spelövertaget som funnits tidigare blev än tydligare och laget pumpade på med inlägg och hörnor.

Mot Gais gav slutforceringen resultat. Den här gången gjorde den inte det, trots att Roger Thompson byttes in och vann luftdueller i straffområdet.

Kanske skulle han ha kommit in tidigare än i andra tilläggsminuten.

– Det skulle han kanske, samtidigt så trycker vi på och målvakten räddar. Man kan inte tokanfalla för tidigt heller, sa TFF-tränaren Patrick Winqvist.

Degerfors hade läst sin läxa väl och spelade lågt och positionssäkert mot ett formstarkt TFF som vräkt in 13 mål på den fyra senaste matcherna.

Värmlänningarna kom för att ta en välbehövlig poäng och lyckades med uppdraget. Ett så lågt spelande lag har TFF inte mött sedan laget låg i division ett förra säsongen.

Och trots chanser lyckades man inte dyrka upp det.

– Samtidigt klarar vi av det på ett okej sätt. Det är bittert att inte vinna när man är så mycket bättre. Jag tycker vi är helt överlägsna, men sån är fotbollen. Det är lättare att försvara sig, det har vi också gjort, sa Patrick Winqvist.

Zoran Jovanovic togs hårt i den första halvleken och fick bryta matchen i paus på grund av en skadad fotled. Hur allvarligt det är lär visa sig närmare under måndagen.

För TFF:s anfallsspel innebar det att man tappade en dimension. Matchen igenom hade TFF svårt att hitta rätt med den avgörande passningen och skapa hundraprocentiga målchanser.

Ändå skapades tillräckligt för ett segermål.

Kristian Haynes hade ett skott utifrån och en nick mot bortre stolpen. Båda gångerna avvärjde Jesse Öst i Degerfors mål.

– Nicken tror jag faktiskt inte att han ska ta, sa Kristian Haynes.

– Jag vet inte vad vi ska göra annorlunda så här tätt inpå. Ibland blir det lågt tempo, ibland blir det tidiga inlägg, men vi hittar ändå chanser, fortsatte han.

Poängen innebär att TFF spelat tio matcher i rad utan att förlora i superettan. Laget har också spelat 23 seriematcher i rad utan att förlora på Vångavallen.

Men 0–0 mot Degerfors kändes som en förlust och missad chans att komma närmare det allsvenska kvalstrecket, dit det fortfarande är åtta poäng.

– Enpoängare kommer man ingenstans med, vi är tydliga med att gå för seger. Vi gör allt vi kan men den går inte in i dag, sa Kristian Haynes.

– Man hade gärna tagit ett mål från en annan match och tryckt in här. Men det känns som att vi blir bättre för varje match, sa mittfältskollegan Robin Andersson.

Efter flera målfester kammade TFF noll framåt. Och när laget tar sig an Örgryte borta på fredag får forwarden Salif Camara Jönsson stanna hemma.

Varningen i slutskedet var hans tredje.

– Skitstörigt, men så är det. Han [Tobias Solberg] springer emot mig och jag står kvar, sa Salif Camara Jönsson, som var oförstående till det gula kortet.