Annons

TFF begär hjälp med snöskottning

När TFF fick godkänt av förbundet slog kung Bore till mot Vångavallen. TFF räknar med spel på söndag men begär hjälp med snöskottning.
– Alla som vill hjälpa till är välkomna, säger Mattias Kronvall.
Fotboll • Publicerad 29 mars 2018 • Uppdaterad 30 mars 2018
Vångavallen tre dagar före match.
Vångavallen tre dagar före match.Foto: Björn Gustavsson

Enligt SMHI:s prognoser väntas nytt snöfall dra in över södra Skåne på söndag. Klockan 17.30 är det avspark i den allsvenska premiären mot IFK Göteborg.

Mattias Kronvall, klubbdirektör i TFF, berättar att klubben behöver ta in extra resurser med tanke på det planerade snöfallet.

Annons

– Kommunen har fullt upp med att hålla planen snöfri, men vi har annat som behöver skottas, som trappan till läktaren och andra ytor. Det gäller att vi har en beredskap, säger Mattias Kronvall, som har vänt sig till föreningens ungdomslag och till supporterklubben True Blues för hjälp.

Allmänheten är också välkommen, påpekar han.

– Alla som vill hjälpa till är välkomna.

Han berättar att ett gäng ska samlas halv nio på långfredagens morgon. Man kommer också att behöva ha personer redo om det blir snö på matchdagen.

– Blir det inte snöskottning så finns det andra arbetsuppgifter, säger Mattias Kronvall.

Får man komma in gratis på matchen om man hjälper till med snöskottningen?

– Det har vi inte resonerat kring. Vi får se, det kan ju vara så att man blir kompenserad på något annat sätt också.

Under påskhelgen är det fotbollspremiär för allsvenskan och superettan. Trots snöfallet räknar man med spel på Vångavallen på söndag efter att fotbollsförbundet gett sitt godkännande under onsdagen.

På andra håll har matcher skjutits upp, bland annat lördagens superettanpremiär mellan Halmstad och Helsingborg.

Björn GustavssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons