TFF bakbundna kring proffsrykten

Fotboll Artikeln publicerades
Marko Johansson under matchen mot GIF Sundsvall i april.
Foto: Erik Mårtensson
Marko Johansson under matchen mot GIF Sundsvall i april.

Åter igen har ryktena tagit fart om att den italienska klubben Roma vill köpa Marko Johansson. Målvakten ägs av Malmö FF och trots ett låneavtal har TFF inget att säga till om vid en eventuell affär.

I vintras kom det många rykten om att den italienska storklubben Roma vill köpa TFF-målvakten Marko Johansson. Nu i veckan har ryktena tagit fart igen.

Den italienska sporttidningen Corriere dello Sport skrev häromdagen att Roma och Malmö FF har börjat förhandla om målvakten. Enligt uppgifterna vill Roma köpa honom i sommar för att direkt låna ut honom till ligakonkurrenten Genoa.

TFF:s klubbdirektör Mattias Kronvall har tagit del av ryktena men har inte hört något själv.

– Jag har sett att ryktena dykt upp igen. Men till dags datum har vi inte fått någon information om detta. Om det skulle vara sanning i detta tror jag att Malmö FF meddelat oss det. Vi har en bra dialog med Malmö FF och med Marko, men vi vet också att det går snabbt i den här branschen ibland, säger Mattias Kronvall.

TFF kan inte påverka en eventuell affär, trots att klubben har ett låneavtal med Marko Johansson som sträcker sig säsongen ut.

– Malmö FF kan sälja honom när de vill som vilken kontrakterad spelare som helst. Det finns inget som hindrar dem från att sälja om de får ett konkret bud, förtydligar Mattias Kronvall.

När TA-sporten pratade med Marko Johansson om Roma-ryktena i slutet av mars sa målvakten så här:

– Det är kul att det kommer upp, men jag är inte i Roma nu. Jag har allt fokus på TFF och att spela i allsvenskan. Jag vill hjälpa TFF att vinna så mycket som möjligt, sen får vi se vad som händer i framtiden, det vill jag inte spekulera i nu.

Marko Johanssons kontrakt med Malmö FF sträcker sig till 2020. Det är andra säsongen i rad som den 19-årige målvakten är utlånad till TFF.

Italienska klubbar kan värva spelare från 1 juli till 31 augusti. Allsvenskan har speluppehåll för VM från den 28 maj till 7 juli.