TFF åkte på tredje raka förlusten

Fotboll Artikeln publicerades
Ebba Jahnfors kunde inte hjälpa sitt TFF till att bryta förlustsviten.
Foto: Christer Thorell
Ebba Jahnfors kunde inte hjälpa sitt TFF till att bryta förlustsviten.

Under söndagen tog TFF dam emot IS Halmia hemma på Vångavallen. Gästerna låg trea från botten, men lyckades nolla TFF och vann med 2–0.

Efter tufft matchande de senaste veckorna var det ett slitet TFF som tog emot Halmia hemma på Vångavallen under söndagens match i division ett södra Götaland.

– Vi är enormt skadedrabbade för tillfället och sen till råga på allt så är där två sjukdomar, så det är tufft just nu, det är jättetufft, säger TFF:s tränare, Hans Malmgren.

Mot Halmia spelade flera spelare trots känningar av olika slag, men det hjälpte föga.

Gästerna kunde utnyttja TFF:s skadebrist och i slutet av den första halvleken gjorde de både 0–1 och 0–2 inom bara fem minuter.

– Jag skulle vilja säga att det är en av de sämre matcherna vi gjort under året. Men så blir det, är man inte riktigt kurrant eller på hugget så får man problem, och vi hade problem, säger Hans Malmgren.

Vid seger hade TFF kunnat haka på den övre halvan av tabellen, som är jämn, men istället är laget kvar i mellanlandet.

Halmia klättrar däremot och har chans att ta in ytterligare på TFF då laget har en match mindre spelad.

– Just nu så är vi inte där vi bör vara. Sen får det effekter i och med att vi har så mycket skador. Vi är i desperat behov av vila för att slicka såren och sen komma igen till hösten, säger tränaren.

Förlusten är TFF:s tredje raka, nästa vecka ställs laget mot Hittarps IK på bortaplan.

– Sen har vi en vila på tre veckor som kommer väldigt lägligt. Men det hade varit bättre om den kom för fjorton dagar sedan, avslutar Hans Malmgren.

TFF–IS Halmia 0–2 (0–2)