Annons

TA-cupens grupper klara

På onsdagskvällen blev grupperna i TA-cupen klara. Det står också klart att det blir nytt rekord vad gäller antalet lag, 39 lag kommer till spel.
Fotboll • Publicerad 7 november 2018 • Uppdaterad 8 november 2018
Förra året möttes Lilla Beddinge och Västra Ingelstad i gruppspelet. Det gör dem inte i år.
Förra året möttes Lilla Beddinge och Västra Ingelstad i gruppspelet. Det gör dem inte i år.Foto: Tomas Nyberg

Fredagen den 24 november inleds klassiska TA-cupen, som i år arrangeras för 37:e gången. Och aldrig tidigare har cupen varit så stor som den blir i år, 39 lag kommer till spel, fördelat på 23 herrlag, 8 juniorlag och 8 damlag.

– Väldigt glädjande att så många lag kommer till spel, säger cupgeneralen Sigge Hansson.

Annons

Sedan förra året är det Trelleborgs fotbollsdomarklubb tillsammans med TA-medarbetaren Sigge Hansson som arrangerar fotbollscupen.

– Det är jättekul att få vara med och arrangera cupen och det är även ett stort lyft för oss, säger Alexander Bergqvist, ordförande i Trelleborgs fotbollsdomarklubb.

– Förra året uppskattade även lagen att vi hela tiden fanns tillgängliga om de har frågor om regler eller liknande, säger Alexander Bergqvist.

Nio domare har valts ut att döma i turneringen, som alltså är större än någonsin tidigare.

På onsdagen blev grupperna klara (se faktaruta nedan). Men i år blev det ingen traditionell lottning utan lagen delades in i grupper utifrån seedningsgrupper, som baseras på lagens serietillhörighet.

– Det var så många lag som hade önskemål om en speciell speldag att en lottning i princip var omöjlig. Grupperna ser jämnstarka ut utifrån den rankning som gjorts och det här blir en rättvis fördelning, säger Sigge Hansson.

I år kommer även lag en bit utanför kommungränsen till cupen, bland andra Österlen FF, Harlösa IF och Svalöv United.

Ett lag som kommer till spel är även TFF All Star Team, med bland andra Kristian Haynes och Magnus Andersson i laget. Det laget placerades i seedningsgrupp 2, tillsammans med tre division fyra-lag. Futsallaget FC Plisat från Ystad placerades i seedningsgrupp 3.

De enda lokala lagen som saknas bland herrarna är Gylle AIF och ÖT Smygehuk FF.

Ett annat intressant lag som ställer upp är damallsvenska Limhamn/Bunkeflo. Samtliga fyra damlag i kommunen, även Gislöv som fått lag igen, är med i TA-cupen.

Annons

Gruppspelet avgörs 24 och 25 november samt 1 och 2 december. Torsdagen den 6 december avgörs slutspelet. Alla matcher spelas i Söderslättshallens A-hall.

Första matchen i turneringen blir ett intressant lokalderby mellan TFF och FCT.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons