Sverige trea i nationshoppningen

Ridsport Artikeln publicerades
Peder Fredricson på hästen Christian K vid andra hopprundan av nationshoppningen på Falsterbo horse show. Sverige blev trea.
Foto: Andreas Hillergren
Peder Fredricson på hästen Christian K vid andra hopprundan av nationshoppningen på Falsterbo horse show. Sverige blev trea.

Sverige gick till omhoppning om segern i nationshoppningen i Falsterbo, men blev till slut trea. Arrangören tycker att årets Falsterbo Horse Show blev ett av de bästa någonsin.

Det svenska laget, med Henrik von Eckermann, Douglas Lindelöw, Malin Baryard-Johnson och Peder Fredricson blev trea i nationshoppningen, som avslutade tävlingsveckan i Falsterbo.

Sverige gick till omhoppning sedan Peder Fredricson ridit felfritt i sin andra runda, på Christian K.

I omhoppningen ställdes Sverige mot tre länder, Italien, Irland och Nederländerna.

I den red Henrik von Eckermann och Mary Lou felfritt, men tiden räckte inte riktigt till. Nederländerna, som fick delta i omhoppningen först efter att ha överklagat ett domslut, vann före Irland och Sverige.

– Rida fortare kan man alltid göra men bommarna ska ligga kvar också, sa Henrik von Eckermann efteråt, i ett pressmeddelande.

Johnny Pals hoppade om för det nederländska laget och var glad över sin Chat Botte du Ruisseau Z insats.

– Jag är egentligen inte den snabbaste i laget men i dag fick jag chansen att hoppa om och det gick vägen. Jag har en riktig topphäst, sa Johnny Pals.

Svensk seger blev det istället i derbyt på lördagen, då Peder Fredricson vann med valacken Catch Me Not.

Annars var snackisen på söndagen den norska ryttaren Cecilie Hattelands spöhantering. Norskan buades ut av publiken efter att hon drivit sin häst kraftigt med spöet genom hinderkombinationen.

Ryttaren fick en muntlig varning och efteråt bad hon om ursäkt.

– Jag är väldigt ledsen för vad som hände på arenan i dag. I första rundan hoppade min häst för högt i kombinationen och jag var för svag i mitt ben efter att det varit brutet så då använde jag spöet för att vi skulle nå ut. I andra rundan så backade min häst av mer än vad jag förväntat mig och självklart skulle jag styrt ur kombinationen. I stället gjorde jag det dumma misstaget att fortsätta, meddelade Cecilie Hatteland, i ett pressmeddelande.

Falsterbo Horse Show har nu avgjorts för 98:e gången. Jan-Olof Wannius, president för Falsterbo Horse Show, sammanfattar det som en av de bästa tävlingarna i historien.

– Det har varit så mycket känslor, jag har sällan sett så glada ryttare som i Amatörtouren i dressyr, det har varit mycket publik. En fantastisk show helt enkelt, sa "Jana" Wannius, i ett pressmeddelande.

John P. Roche, Director of jumping på det internationella ridsportförbundet FEI, besökte tävlingarna för första gången.

– Ni har en fantastisk tävling här i Falsterbo och jag kan bara gratulera arrangörerna till en så bra tävling. Jan-Olof Wannius och hans team gör en fantastisk insats för ridsporten, sa John P. Roche.