Svenskt rekord av Tracey Andersson

Sport Artikeln publicerades

Tracey Andersson satte i går nytt svenskt rekord i slägga vid European Cup Winter Throwing i Spanien. Den IFK-fostrade friidrottaren kastade 70.82 och kom på en fin fjärdeplats bland världseliten i Castellón.

European Cup Winter Throwing är vårens första tävling för friidrottskastarna. Tracey Andersson har varit med flera gånger förut, utan att få till det.

Den här gången fick hon till det med besked. 70.82 i tredje kastet innebar en förbättring med nästan 60 centimeter av det svenska rekord hon satte i Tjeckien i april förra året.

– Det har gått väldigt bra på träning. Jag visste att det skulle kunna gå bra här om jag bara fick det att stämma, berättade Tracey Andersson som hade mer på gång.

– Sista kastet tog i stolpen, och på uppvärmningen hade jag ett kast som var längre, upp emot 71.5 säger de som som såg det, fortsatte hon.

Sett till personbästa var Tracey Andersson rankad elva, men hon var inte långt från en pallplats i det meriterande sällskapet.

Trelleborgaren hade bara en meter och 16 centimeter upp till Zalina Marghieva från Moldavien.

OS-mästarinnan Tatiana Lysenko, Ryssland, slutade på andra plats och OS-femman Kathrin Klaas, Tyskland, kom på tredje plats.

– Jag har fått ordning på min teknik på träning, det har gjort att jag kan gå in med ett bättre självförtroende till tävling. Jag vet att jag har gjort många kast över 70 meter på träning, det gör att man tappar respekten, sa Tracey Andersson.

Självförtroendet lär inte ha blivit sämre efter en fjärdeplats bland världseliten. Målet är förstås att tävla i VM i Moskva i augusti.

Tracey Andersson medger att chanserna att komma dit är goda.

– Men de vill alltid se att man kan göra fler än en tävling på den här nivån.

Tracey Andersson började sin friidrottskarriär i IFK Trelleborg. Efter en kortare utflykt till Heleneholm representerade hon klubben fram till 2010 när hon bytte klubb till Ullevi.