Annons

Svensk talang i Köln tränar med TFF

Nebiyou Perry, som är fostrad i AIK men som sedan ett år tillbaka tillhör FC Köln, tränar denna vecka med TFF. 19-åringen som har spelat U-landskamper för både Sverige och USA, kan spela som ytter och anfallare.
Fotboll • Publicerad 25 februari 2019
Nebiyou Perry tränar med TFF denna vecka. Här får han sulan på bollen precis före Isak Jönsson (längst till vänster), på måndagens träning.
Nebiyou Perry tränar med TFF denna vecka. Här får han sulan på bollen precis före Isak Jönsson (längst till vänster), på måndagens träning.Foto: Tomas Nyberg

TFF testar ännu en spelare. Fram till och med fredag kommer 19-årige Nebiyou Perry att träna med laget.

Nebiyou Perry föddes i USA men flyttade till Sverige och Stockholm när han var sju år. Han började spela fotboll först när han var tio år. Första klubben var Vasalund, sedan gick han till AIK som 12-åring.

Annons

Han spelade i AIK och tränade med A-truppen innan han för ett år sedan flyttade till FC Köln. Där tillhör han klubbens U23-trupp. Men tiden i Tyskland har inte varit som han hoppades och nu vill han tillbaka till svensk fotboll.

– Det har inte gått precis som jag velat där borta, jag har inte fått den speltid som jag hoppats, säger Nebiyou Perry, efter måndagens träning på Vångavallen.

Perry, som fyller 20 år i oktober, har ett och ett halvt år kvar på sitt kontrakt med Köln men har fått tillåtelse att träna i Trelleborg en vecka.

TFF är den första klubb han tränar med och för tillfället är det ingen annan klubb som är aktuell. Han vill gärna tillbaka till Sverige och behöver en nytändning.

– Trelleborg verkar vara en fin klubb. Jag vill komma igång igen och spela, det är det viktigaste för mig, säger Nebiyou Perry, som föddes i New York.

Han har dubbelt medborgarskap, svenskt och amerikanskt. Han har gjort U-landskamper med både Sverige och för USA. Tre U18-landskamper för USA och fyra U17 och sex U19-landskamper för Sverige.

Perry debuterade för AIK i Europa League-kvalet 2017, då han bara var 17 år.

– Vi vill titta på spelare som är duktiga och som också har en potential att utvecklas. Han är en spelare som kan ha en stigande kurva i prestationen med rätt omgivning. Först och främst ska vi bekanta oss med honom, säger Peter Swärdh.

Är det aktuellt att ta in fler provspelare?

– Jag har inget namn i nuläget i alla fall, säger Peter Swärdh.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons