Annons

Storseger när skyttedrottningen testades som mittback

BK Skansen var chanslösa mot serieledarna, och Gislövs damer gjorde historien kort med Backarnas FF. Så var fotbollshelgen för lokallagen.
Fotboll • Publicerad 23 juni 2019 • Uppdaterad 24 juni 2019
Fotboll, genrebild.
Fotboll, genrebild.Foto: Niklas Gyberg Ivarsson

Division fem

Ariana FC–BK Skansen 3–0 (2–0)

BK Skansen kom under söndagen till Hyllie IP med hopp om att kunna vara det andra laget för säsongen att plocka med sig tre poäng efter ett möte mot Ariana FC. Men redan efter 15 minuters spel ledde serieledarna med 2–0 och trots tappert motstånd från gästerna blev det en ohotad 3–0 seger för hemmalaget.

Annons

– Att de vinner är rättvist, de är starkare än när vi mötte dem i våras. De börjar sina matcher väldigt intensivt så vi kommer i tidigt underläge. De är seriens bästa lag och det skulle förvåna mig om de inte inte vinner serien, säger Skansens tränare, Jonas Karlsson.

Damer, division fyra

Backarnas FF–Gislövs IF 0–7 (0–6)

Gislöv: Beatrice Sjögren 4, Ellinor Davidsson, Savannah Meglic, Clara Sonesson.

En varm sommardag innebar ett slöare tempo än vanligt för Gislövs damer när de under söndagen gästade Backarnas FF. Med några spelare borta passade bortalaget på att testa nya positioner och lyckades hålla kontroll hela matchen igenom.

– Vi gör det vi skall idag. Vi har många nya positioner som vi har testat och det finns mycket som måste förbättras när vi möter bättre motstånd. Vi har Lilla Beddinge nästa vecka och då måste det stämma för ett derby är alltid tufft, säger Erik Ahlgren, tränare i Gislöv.

På lördag väntar derby mot Lilla Beddinge innan sommaruppehållet kommer.

Emma Severin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons