Annons

Storseger för Pingvins damer

Ett tufft spelschema som slutade med maximal utgång för Pingvins damer. Under veckans andra match vann de med klara 46–0 mot West Gota från Göteborg.
Rugby • Publicerad 19 augusti 2018
Hanna Enehov med bollen under Pingvins möte med Vänersborg förra året. Arkivbild.
Hanna Enehov med bollen under Pingvins möte med Vänersborg förra året. Arkivbild.Foto: Christer Cederlund

Trots siffrorna var det en tuff hemmamatch på Pilevallen för Pingvins damer.

– Vi försvarade mycket vid vissa tillfällen. De var väldigt nära att gör försök ofta, men vi satte stopp för dem hela tiden, säger vice kaptenen Maria Malmgren.

Annons

Efter att ha spelat två matcher på kort tid, senast i onsdags vann Pingvin över Skåne Ladies med 53–15, är hon stel. Men glad över spelet som laget visat upp under veckan.

– Många sa att det var en av de bästa matcherna på länge. Vi spelade som ett lag tillsammans och hade roligt, säger Malmgren.

Felicia Melin utsågs till matchens lirare efter att ha gjort poäng på hela fyra försök.

Till helgen väntar säsongens sista match innan finalspelet, och det mot Vänersborg RC. I förra mötet lagen emellan förlorade Pingvin med 119–5 och nu är det ett revanschsuget lag från Trelleborg som tar emot serieledarna.

– Sist vi mötte dem så var det skamligt dåligt. Vi hoppas verkligen på att vi kan ha samma go som vi haft i veckan och gör vi det så kan vi klara det.

Niklas Gyberg IvarssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons