Stefan Nilsson tog JEM-silver

Sport Artikeln publicerades

Stefan Nilsson gjorde som han brukar på junior-EM i skeet – kom hem med en individuell medalj. I ryska Kazan vann han särskjutningen om silvret efter 118 poäng i grundomgången följt av en felfri finalrunda.

Skeetskytten från Trelleborgs JSK kom hem till Kurland sent på söndagskvällen efter en lång dags färd från Kazan. I bagaget hade han två silvermedaljer, en individuell och en i lag.

För fjärde gången i följd tog 19-åringen en individuell medalj i herrjuniorklassen på EM i skeet.

– Den här framgången rankar jag som en av de högsta med tanke på hur jag sköt. Det var perfekt skytte i finalen. Jag vann en särskjutning om silver och lyckades med en upphämtning efter en dålig sista runda i grundomgången. Det känns jävligt bra att jag klarade av att göra det, säger Stefan Nilsson.

Trelleborgaren åkte till Ryssland som regerande mästare och var också i delad ledning efter de två första serierna under den första dagen. De två första serierna under lördagen gick också bra, innan han det blev 21 träff av 25 i sista serien.

Precis som vid världscuptävlingen i Italien härförleden sköt han svagt i sista serien.

– Man har varit rädd för att få upp upp pulsen och har försökt coola ner sig. Istället har man tagit det för lugnt och gått ned i tempo, förklarar Stefan Nilsson som återfann träffsäkerheten snabbt.

I finalen blev det 25 träff av 25 och avancemang från delad tredjeplats till delad andraplats. Och han fortsatte lika felfritt i särskjutningen.

Endast en duva skiljde till segrande britten Warlow.

– Med tanke på hur jag sköt så borde jag ha vunnit. Jag hade en del slarvbommar, men så resonerade säkert de andra också.

Med EM-silvret säkrat tar han nu sikte på nytt mästerskap. Den 6 augusti bär det av till München för junior-VM.

Efter hemkomsten från Kazan var fanns det bara en sak som oroade Nilsson. Hans bössa hade nämligen kommit bort efter en strulig flygdag.

– Som vanligt, säger Stefan Nilsson som råkade ut för samma sak när han sköt i världscupen i Mexiko i mars.

– Den gången tog det tre månader innan den dök upp. Jag hoppas det går snabbare nu.