Annons

Starke avslutade säsongen med förlust

Efter en kort serie är säsongen slut för BK Starke. Brottningsklubben avslutade med en förlust på bortaplan mot Malmö Tigers i brottningens division ett södra.
Brottning • Publicerad 7 december 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Niklas Gyberg Ivarsson

I de lättare viktklasserna blev det totalförluster för BK Starke. Trots att Dennis Vollenwerder och Ola Nilsson gjorde vad de skulle i de tyngre klasserna blev det en förlust mot Malmö, som jagar Starke i tabellen.

– Det gick lite bättre än sist mot Limhamn, men det blev ändå en förlust med 18–8, säger Starkes lagledare Thomas Jönsson.

Annons

i 60-kilosklassen mötte Buster Hesselbom rutinerade Bilal Musa som vann på teknisk överlägsenhet för Malmöklubben.

Samma öde gick Adam Nilsson till möte, men då i 77-kilosklassen.

– I 67-kilo hade vi en ny kille som heter Matheuz Bergqvist, han kommer från Svedala och gör det så bra han kan, men möter en bra brottare och förlorar på fall till slut.

Däremot lyckades Dennis Vollenwerder slå sin motståndare i 97-kilosklassen, precis som tungviktaren Ola Nilsson som också vann sin match.

– De som gör bra matcher är de som vinner tycker jag. De andra kämpar på, men de var för små nummer denne gången också, säger Thomas Jönsson.

Höjdpunkten var annars när Dennis Vollenwerder vann mot en amerikansk brottare på besök i en uppvisningsmatch, enligt Thomas Jönsson.

Med matchen mot Malmö Tigers är brottningsserien slut för BK Starkes del, men de individuella tävlingarna fortsätter. Efter årsslutet väntar både GP-tävlingar, SM och ungdoms-SM.

– Men för första gången på kanske 100 år blir det inget distriktsmästerskap. Det var ingen som ville arrangera det, berättar Thomas Jönsson.

Niklas Gyberg IvarssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons