Skyttekung skadad när TFF vann

Fotboll Artikeln publicerades
Salif Camara Jönsson fick gå ut redan efter 20 minuter efter att ha fått känningar i baksidan av låret.
Foto: Tomas Nyberg
Salif Camara Jönsson fick gå ut redan efter 20 minuter efter att ha fått känningar i baksidan av låret.

TFF tog andra raka segern i träningsspelet när danska Nykøbing besegrades med 2–1 (2–0) på Vångavallens konstgräsplan. Mindre roligt var att anfallaren Salif Camara Jönsson fick gå ut skadad redan efter 20 minuter.

Salif Camara Jönsson fick känningar i baksidan av låret och valde att gå ut tidigt. Men efter matchen var skyttekungen inte allt för orolig.

– Jag fick lite känning. Det drog inte till eller så men jag känner att jag chansar inte nu på försäsongen, säger Salif Camara Jönsson.

– Det var ingen duell eller specifik löpning, det kom sakta men säkert, jag vill inte riskera något. Förhoppningsvis är det inget stort, det känns inte som det i alla fall, fortsätter anfallaren.

Från bänken fick han se hur anfallskollegan Zoran Jovanovic gjorde två mål i slutet av den första halvleken. 1–0 kom i 39:e minuten efter att Oscar Johansson tagit sig fram på högerkanten och fått in bollen till Jovanovic. Danskarnas målvakt räddade första skottet men Zoran Jovanovic kunde skjuta in returen.

I 43:e minuten fälldes André Reinholdsson, som kom in istället för Camara Jönsson, och domaren pekade på straffpunkten.

Zoran Jovanovic sköt säkert in bollen vid stolproten till höger om målvakten.

I 53:e minuten reducerade Nykøbing. Men TFF höll undan och kunde vinna.

Efter ett tungt 2018 där TFF inte vann så många matcher har laget nu inlett träningsspelet med att vinna de två första matcherna.

– Alltid skönt att gå ifrån en match och ha vunnit. Att vinna matcher är alltid viktigt. Vi är längre fram i dag än mot Värnamo men där är fortfarande saker som vi behöver jobba med, säger Salif Camara Jönsson.

– Vi slarvar lite efter första 15 och hittade inte rätt uppspelsvägar, även om de är duktiga. Det pendlar lite för mycket i matchen. Men vi vinner och det är viktigt, fortsätter anfallaren.

En annan spelare som blev utbytt tidigt, efter 22 minuter, var Mattias Håkansson. Men det var planerat. Yttermittfältaren gjorde sin första match på elva månader efter sin knäskada och TFF vill ta det försiktig med honom.

– Det var skönt att vara tillbaka. Kul att få känna på det. Jag känner ingenting i knät eller kroppen, men man behöver speltid för att komma in i det, säger 25-åringen.

Han hann med en klassisk Mattias Håkansson-rusch där han kom runt på högerkanten och spelade in bollen.

– Jag fick bjuda på det, ha ha. Det känns bra att jag har det kvar och att jag känner mig rapp i steget.

– Det var lite frustrerande att gå ut så tidigt men de tänker på mitt bästa och jag måste lyssna på dem så vi inte riskerar någonting, säger Mattias Håkansson.

TFF-managern Peter Swärdh var nöjd med att laget vann.

– Vi hade några perioder som var riktig bra både anfallsmässigt och försvarsmässigt. Vi försvarar i eget straffområde ganska bra även om vi var utsatta emellanåt. De var skickliga men Isak (Jönsson) och Niklas (Vesterlund) som spelade ihop för första gången gjorde det bra, säger Peter Swärdh.

Dansken Niklas Vesterlund från FC Köpenhamn, som blev klar i torsdags, spelade 70 minuter och gjorde det helt okej. Han ställde dock till det för sig i 37:e minuten när han slog bort en passning framför eget straffområde. Men han fick revanschera sig i momentet efter när han räddade på mållinjen.

– Han var stabil, han gjorde några saker riktigt bra. I den utbildning han kommer ifrån ser man hur snabbt det går att spela ihop grunderna. Hela backlinjen ska ha beröm för den matchen de gjorde, säger Peter Swärdh om danskens debut.

När Vesterlund gick ut fick Anton Tideman spela mittback sista 20 minuterna, precis som han gjorde lite mot Värnamo.

Nästa lördag väntar allsvenska Helsingborgs IF på bortaplan.

TFF–Nykøbing 2–1 (2–0)

Målen: 1–0 (39) Zoran Jovanovic, 2–0 (43) Zoran Jovanovic, straff, 2–1 (53) Mathias Gehrt.

TFF: Merlin Nuhanovic (Philip Mårtensson 45) –Jakob Glasberg, Isak Jönsson, Niklas Vesterlund (Hugo Andersson 70), Albin Nilsson (Anton Tideman 45)– Mattias Håkansson (Oscar Johansson 22), Robin Nilsson (Haris Brkic 60), Sebastian Ohlsson, Felix Hörberg– Zoran Jovanovic (Noah Christoffersson 76), Salif Camara Jönsson (André Reinholdsson 20).

Nyförvärvet från IK Frej, Jakob Glasberg, spelade högerback hela matchen. Han var en av fyra TFF-spelare som spelade alla 90 minuterna.
Foto: Tomas Nyberg
Nyförvärvet från IK Frej, Jakob Glasberg, spelade högerback hela matchen. Han var en av fyra TFF-spelare som spelade alla 90 minuterna.