Skytteknattar träffades i Södan

Sportskytte
16 ungdomar från sju olika klubbar var med i Trelleborgs sportskytteklubbs knattetävling i Söderslättshallen på söndagen.
Foto:
Angelica Christensen från Trelleborgs sportskytteklubb blev trea i klass B.
Foto:

På söndagen arrangerade Trelleborgs sportskytteklubb en knattetävling i Söderslättshallen. Nästa år hoppas klubben arrangera en större tävling för både ungdomar och seniorer.

– Det är nog tjugo år sedan vi arrangerade en så stor tävling, säger vice ordförande André Friman.

Artikeln publicerades 29 november 2016.

16 ungdomar från sju olika klubbar var med i Trelleborgs sportskytteklubbs knattetävling i Söderslättshallen på söndagen.

De som var med i tävlingen var 12 till 14 år. Fyra av skyttarna i tävlingen kom från hemmaklubben och tre av dem tävlade för första gången.

– Kul för ungdomarna att få prova på att tävla, säger André Friman, tränare och vice ordförande i klubben.

Det var stående skytte som gällde i tävlingen.

Skyttarna tävlade i två klasser beroende på tidigare skytteresultat. I klass A medverkade fyra knattar med lite högre resultathistorik än de i klass B.

I klass B blev Angelica Christensen från Trelleborgs sportskytteklubb tvåa i grundomgången på 173 poäng. Efter finalskjutningen blev hon slutlig trea i klassen.

Förutom Angelica Christensen medverkade Maja Andersson, Marcus Strömberg och Anton Brunnberg från hemmaklubben i tävlingen.

Trelleborgs sportskytteklubb har cirka 20 ungdomar i träning för tillfället.

– Det går lite i vågor med intresset. Vi vill gärna ha fler ungdomar i klubben så det är bara att komma hit till klubben om man är intresserad, säger André Friman.

Den 15 januari arrangerar klubben junior-DM i Söderslättshallen.

Förhoppningarna är att nästa höst hålla i en större tävling för både ungdomar och seniorer.

– Det är nog tjugo år sedan vi arrangerade en så stor tävling, säger André Friman.