Annons

Skegrie vill skrälla hela vägen

Skegrie imponerade i gruppspelet. När det är dags för slutspel i TA-cupen vill laget, som brukar ha svårt att ta sig förbi kvartsfinal, fortsätta skrälla och gå hela vägen.
Fotboll • Publicerad 6 december 2018
Hans Silow Håkansson och Skegrie hoppas kunna skrälla sig vidare hela vägen till seger i TA-Cupen.
Hans Silow Håkansson och Skegrie hoppas kunna skrälla sig vidare hela vägen till seger i TA-Cupen.Foto: Niklas Gyberg Ivarsson

Division fem-laget Skegrie BK imponerade i gruppspelet. Laget besegrade både TFF och FCT och blev obesegrade i de fem gruppmatcherna. Enda poängtappet kom mot Lilla Beddinge, som kom näst sist i gruppen.

– Det kändes väldigt bra i gruppspelet. Det passar oss bra att slå i underläge. Vi är tajta i försvaret och sedan slår vi om på kontringar, säger Skegries lagkapten Hans Silow Håkansson.

Annons

– Inomhusspel passar oss bra. Vi är sämre ju större ytor det blir, skojar lagkaptenen.

30-åringen har varit med i TA-cupen under många år, för det mesta med Skegrie. Laget har gått till slutspel flera gånger, men där har det alltid, i alla fall de senaste åren, tagit stopp i kvartsfinal.

– Det brukar bli så. Men så ska det inte bli i år. Spelar vi som vi gjorde i gruppen kan vi gå långt, säger Hans Silow Håkansson.

Att Skegrie är ett samspelt lag, tror han talar för dem.

– Vi har spelat ihop under många år och känner varandra väldigt bra i laget. Vi trivs med TA-cupen som är rolig att spela och det är alltid mycket publik.

Skegrie inleder slutspelskvällen då deras kvartsfinal mot Behar är första matchen för kvällen.

– Det är ju en fördel för då får vi tid att värma upp på planen, säger Håkansson lite skämtsamt.

– Behar är duktiga. De har alltid tekniska spelare, fortsätter han.

Skegrie har i alla fall all anledning att tro på sig själva inför kvällen.

– Vi sa inför cupen lite på skoj att det blir vi och Janstorp i final, nu kan det bli så, säger Hans Silow Håkansson.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons