Skador tvingar TFF att ändra i startelvan

Sport Artikeln publicerades

Med facit i hand visar det sig att de två tappade poängen mot Ängelholm i premiären inte var nog för TFF:s del . Matchen gav även två nya skador. Såväl Tobias Mattsson som Viktor Svensson drabbades av bristningar och som gör spel mot Öster helt omöjligt.

– Otur, så klart, och det var ju ingen bra tajming precis när man väl fick spela. Det är en bristning i högra lårets baksida och som jag fick känning av under matchens sista fem minuter. Jag har verkligen inte varit skadad ofta under min karriär och förhoppningsvis blir jag inte borta så länge, säger Tobias Mattsson under gårdagens rehabträning.

Vid sin sida i styrkelokalen hade han då Viktor Svensson och till skillnad från Tobias Mattsson, har Svensson varit skadebenägen.

– Jag har aldrig tidigare haft problem med ljumskarna men nu har jag fått en bristning i den vänstra. Det känns dock inte värre, än att jag kan vara spelklar till matchen efter den mot Öster.

Tur i oturen , när det gäller den stopperplats Tobias Mattsson hade mot Ängelholm, är att Yousef Fakhro är tillbaka igen efter sin senaste skada och som satt i ena vaden.

– Även om vi, så klart, ännu inte tagit ut laget, så lutar det starkt åt att Yousef går in och ersätter Tobias. Han har visserligen endast 20 minuter i genrepet mot Varberg i kroppen efter skadan, men han har jobbat väldigt bra på träningen och han har ju också stor erfarenhet, säger Alf Westerberg.

Assisterande tränaren Hannu Sirviö var och såg mötet Ljungskile–Öster (0–1) i helgen och gick också igenom matchen tillsammans med TFF-truppen och Alf Westerberg innan träningen.

– Jag tror att Yousefs sätt att spela skulle passa utifrån Östers spel eller i alla fall utifrån det spel man visade upp i Ljungskile, säger Sirviö.

Hannu Sirviö berättar att Öster spelade enligt TFF-modellen i fjor – 4-2-3-1 – men att Växjölaget mycket väl kan ändra när man nu spelar hemma.

– Öster har ju minst två riktigt duktiga forwards, så det är inte alls omöjligt att man också spelar med två längst fram mot oss. Så gjorde man även i genrepet mot Landskrona.

När det gäller Viktor Svenssons ersättare lutar det åt nye Sebastian Carlsen, lånet från HIF, och här oroar sig inte Alf Westerberg synbart.

– Sebastian drabbades av en kraftig magsjukdom i förra veckan, vilket gjorde att han saknades i truppen mot Ängelholm, men i dag är han fullt frisk igen och han ser väldigt bra ut på träningen.

Alf Westerberg tar sig även tid att analysera ytterligare ett par spelare och då låter det så här.

– Thiago har sett piggare ut på sistone än annars, men då ska sägas att när vi spelar på begränsad plan passar det honom väl.

– Mohamed Ramadan (det andra HIF-lånet) ser också pigg ut på träningen.