Skadedrabbat TFF tvingas ge upp DM

Fotboll Artikeln publicerades
Hans Malmgren och hans TFF har fullt med huvudbry. Inte nog med förlust mot Dösjöbro, nu tvinga slaget lämna walkover till DM-matchen mot Eskilsminne.
Foto: Niklas Gyberg Ivarsson
Hans Malmgren och hans TFF har fullt med huvudbry. Inte nog med förlust mot Dösjöbro, nu tvinga slaget lämna walkover till DM-matchen mot Eskilsminne.

TFF:s damer åkte på skador på ytterligare två spelare i helgens match mot Dösjöbro. Nu tvingas laget ge upp i DM och lämnar walkover till onsdagens match mot Eskilsminne.

I helgens match mot Dösjöbro fick både Viktoria Persson och Annelie Nilsson kliva av planen skadade. Efteråt frågade sig tränaren Hans Malmgren hur laget skulle klara ytterligare en tuff matchvecka.

Svaret: Det gör man inte.

Under måndagen kungjorde TFF att damlaget tvingas lämna återbud till DM-matchen mot Eskilsminne som skulle spelats den 12 juni.

– Det är mycket tråkigt och vi är väldigt ledsna över att behöva lämna wo till matchen. Men så som situationen ser ut så har vi inget val, säger Hans Malmgren till klubbens hemsida.

Förutom Viktoria Persson och Annelie Nilsson saknas sedan tidigare Emilia Olsson, Sandra Nilsson, Malin Bengtsson, Sofie Nielsen, Adelina Zahirovic, Johanna Nilsson, Julia Jonasson och Hanna Bauer. Dessutom är Nike Törnqvist avstängd.

– Det är helt emot mina och klubbens principer men som det ser ut nu så har vi 13 spelbara till nästa seriematch på söndag. Vi kan helt enkelt inte riskera fler skador, säger Hans Malmgren.