Annons

Sent mål gav TFF segern

Mål i början. Och mål i slutet. Det räckte till en 2–1 seger för TFF i träningsmatchen mot Halmstad.
– Jag är inte nöjd, men jag känner mig tillfreds, det finns mycket att bygga på, säger TFF-tränare Patrick Winqvist.
Fotboll • Publicerad 17 mars 2018 • Uppdaterad 18 mars 2018
óttar Magnús Karlsson gjorde 1–0 redan efter ett par minuter.
óttar Magnús Karlsson gjorde 1–0 redan efter ett par minuter.Foto: Hjalmar Tell

TFF rivstartade matchen och redan efter ett par minuters spel kunde lagets nye islänning, Óttar Magnús Karlsson, presentera sig på allvar då han stötte in 1–0.

Det var en jämn halvlek som inte bjöd på något direkt skönspel i vinterkylan. Marko Johansson göra två fina benparader när Halmstad rann igenom. Även TFF via Zoran Jovanovic hade lägen att sätta fler mål. I den andra halvleken bytte Halmstad in Johan Oremo och det gav resultat när japanen Kinoshita kvitterade.

Annons

Andra halvlek var sedan en kavalkad av felpassningar och felstudsar. Överlag var det hemmalaget som hade mest boll och låg närmast ett ledningsmål. Istället kunde Deniz Hümmet, i matchen absoluta slutskede, på en fin passning av Zoran Jovanovic, runda HBK-målvakten och trycka in 2–1 för TFF.

– Jätteviktigt med en vinst. Första halvlek gör vi det bra, vi bjuder på en del och har en tendens att passa till de blåa i stället för de röda (TFF spelade i rött), säger TFF-tränaren Patrick Winqvist och fortsätter:

– Jag är inte nöjd, men jag känner mig tillfreds, det finns mycket att bygga på. Vårt fokus låg på försvarsspelet och jag tycker vi oftast ligger rätt och lyckas flytta över bra. Vi kontrollerar försvarsspelet bättre och i andra får vi spela mycket försvar eftersom vi slarvar i anfallsspelet.

Nyförvärvet från Värnamo, Oscar Johansson, fick chansen från start och visade glimtar av det som fick TFF att öppna plånboken.

– Totalt sett är jag nöjd med hans insats, men han är en bit ifrån matchform, det tar lite tid med touch och tajming för att komma ifatt, säger Winqvist.

Winqvist gjorde endast ett byte i matchen – just nämnde, debuterande Oscar Johansson, fick lämna plats för Felix Hörberg efter 60 minuter.

– Det fanns ingen anledning att byta bara för att. Det blir bara rörigare och vi hade några som inte var fullt friska på bänken, då är det bättre att spara deras energi.

Hjalmar TellSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons