Säsongsbästa av Joakim Andersson

IFK Trelleborgs 800-meterslöpare Joakim Andersson satte säsongsbästa när han vann sitt heat i Karlstad GP.
Friidrott • Publicerad 4 juli 2019
IFK Trelleborg. Genrebild.

Joakim Andersson trivs på Tingvalla IP i Karlstad. Det var där han satte sitt personbästa på 1.48,44 2017. När årets Karlstad GP avgjordes blev det på nytt ett bra lopp. Han sprang på säsongsbästa, 1.49,81.

Tiden var också ett trendbrott för IFK-löparen, som hade det tufft ifjol.

Joakim Andersson sprang i B-heatet och sista varvet sprang han ifrån hela klungan och var långt före de andra. Han var nästan två sekunder före tvåan i heatet.

Totalt hade han den åttonde bästa tiden på distansen. Joakim Andersson var dryga sekunden efter den svenske VM-löparen Andreas Kramer, som kom femma i A-heatet.