Annons

Safiu från start när TFF:s U21-lag vann på nytt

Nyförvärvet Fatawu Safiu spelade de första 45 minuterna när TFF:s U21-lag besegrade IFK Göteborg med 2–0. Laget spelade även med en trebackslinje. ”Vi ville testa lite”, säger tränaren Kristian Haynes.
Fotboll • Publicerad 28 augusti 2019
Fatawu Safiu fick värdefull speltid när TFF:s U21-lag besegrade IFK Göteborgs dito.
Fatawu Safiu fick värdefull speltid när TFF:s U21-lag besegrade IFK Göteborgs dito.Foto: Christer Thorell / CB FOTO I TRE

TFF:s U21-lag fortsätter att vinna trots att laget avancerat från superettan till allsvenskan nu under hösten. 2–0 mot IFK Göteborg på tisdagen var dessutom i underkant, enligt Kristian Haynes som leder TFF:s U21-lag.

– Göteborg kom med ett ganska ungt lag men för första gången i år var vi riktigt dominanta matchen igenom. Det var stabilt och bra. Det var en varm kväll så det var viktigt att äga bollen och det gjorde vi matchen igenom, säger Kristian Haynes.

Annons

Senaste nyförvärvet, Fatawu Safiu, som debuterade i måndagens match mot Varberg, spelade de första 45 minuterna. Anfallaren från Ghana spelade i en roll strax bakom André Reinholdsson och Dennis Antwi på topp.

– Han behöver speltiden för att komma in i det. Nu fick han spela i en liten ny roll också och det var ganska tajt för honom där i mellanrummet. Men han är spelskicklig och kombinerar sig gärna fram i plan.

– Han är en liten annorlunda spelare jämfört med andra afrikanska anfallare som ofta har styrkan eller någon annan spets. Fatawu har lite mer teknik och finess, säger Kristian Haynes.

TFF valde att spela med en trebackslinje och då två anfallare med Fatawu Safiu strax bakom.

– Vi ville testa lite. Samtidigt får man bygga formationen utifrån vilka spelare som är tillgängliga, säger Haynes.

Berodde det mer på spelarna ni hade tillgängliga än att ni ville testa en ny uppställning?

– Det var nog en kombination. Vi spelade så i slutet mot Varberg när vi ville stätta tryck. Vi vill kika lite på möjligheterna och är lite nyfikna på att spela så, säger Kristian Haynes.

Oscar Johansson spelade igen efter sin fotskada. Även han spelade de första 45 minuterna av matchen.

Det var också då, i den första halvleken, som TFF:s mål kom. Haris Brkic sköt in 1–0 i den 31:a minuten med ett välplacerat skott utanför straffområdet. Sex minuter innan paus kom 2–0 när André Reinholdsson tog hand om en egen retur och frispelade Dennis Antwi, som inte gjorde något misstag.

TFF vann fem av sex matcher i U21-superettan under våren. I den U21-allsvenska höstserien är laget obesegrat efter fyra omgångar och har vunnit tre av matcherna och toppar tabellen, som innehåller fem allsvenska lag.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons