Annons

Sådan far – sådan son

Pappa Göran var firad mittfältshjälte i IFK Norrköping. Sonen Christoffer går gärna i faderns fotspår vad det lider. Men här och nu är det Höllvikens Gif som gäller. Pappa är assisterande tränare, sonen offensiv mittfältare.
Sport • Publicerad 11 april 2008
Holter och Holter. Christoffer har slagit sig in Höllvikens elva under försäsongen. Göran fungerar som assisterande tränare. På lördag börjar serien med hemmamatch mot Asmundtorp. BILD: Tomas Nyberg
Holter och Holter. Christoffer har slagit sig in Höllvikens elva under försäsongen. Göran fungerar som assisterande tränare. På lördag börjar serien med hemmamatch mot Asmundtorp. BILD: Tomas NybergFoto: 

19-årige Christoffer Holter är försäsongens utropstecken i Höllvikens Gif. Inte bara för att han gjort flest mål.

- Jag är mycket imponerad. Han växer för varje match han spelar, säger tränaren Mirre Gimtell.

Annons

Unge Holter lämnade Åby utanför Norrköping och flyttade till pappa Göran i Höllviken i höstas.

- Jag ville röra på mig och testa på spel i lite högre sammanhang, förklarar Christoffer. Hela 2007 rehabtränade han efter korsbandsoperation. Dessförinnan spelade han i Åby i division fyra.

- Med tanke på det hade jag inte räknat med att det skulle gå så bra som det har gjort, säger han.

Många är överraskade. Höllviken tog hit provspelande brassar för att fylla den offensiva mittfältsrollen. Då visste man inte vad Christoffer Holter gick för.

- Han har fyllt rollen fullt ut, påpekar Mirre Gimtell.

Göran Holter ser en hel del av sig själv i Christoffer.

- Han är en riktig vinnarskalle, det har han fått av mig. Sen är han jobbig att möta, springer mycket är väldigt löpstark och har bra speluppfattning.

- Mitt skott har han däremot inte. Där har han något att bygga vidare på, utvecklar Göran.

- Han brukar tjata om det, säger Christoffer som förstås har en bit kvar till farsans meriter. Göran Holter gjorde OS-landskamper, spelade Europacupmatcher och vann SM-guld med Norrköping 1989.

- Guldet är roligast. Vi var nederlagstippat och var kanske inte bästa laget. Men målvakten (Lasse Erkisson) var bra och vi höll tätt. Och så fick vi äntligen tyst på kritikerna i Norrköping, berättar Göran Holter, själv segerskytt vid en av finalerna.

Annons

Christoffer fanns ofta på Parken när Göran spelade. Båda har IFK Norrköping närmast hjärtat.

1-1 mot TFF var de inte nöjda med.

- Det kunde varit bättre, men det var ändå ett fall framåt, säger Göran. Efter den aktiva karriären flyttade Göran till Höllviken.

Efter sex ledarsäsonger i BK Näset blev han assisterande tränare i Gif i somras.

- Mirre frågade mig och jag kände ett jäkla sug. I division två handlar det ändå om elitidrott.

Hur är det att ha sonen i laget?

- Det kan vara lite känsligt, men hans spel får tala för sig, och det är skönt att inte ha sista ordet, det är ju Mirre som plockar ut honom.

På lördag börjar serien för Höllvikens Gif med hemmamatch mot Asmundtorp.

Tränare Gimtell säger att laget är bättre i år, bland annat tack vare att Martin Pedersen, nyförvärvet från Limhamn, fyllt rollen som konstruktiv mittfältare.

Några brassar blev det som sagt inte. I stället kom det en Holter från Åby som var bättre.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons