Rektorn har fortsatt förtroende för handbollstränaren

Sport Artikeln publicerades

Anders Wramnell är rektor på Söderslättsgymnasiet med ansvar bland annat för handbollsgymnasiet. Han förstår inte vad Fredrik Sörensen menar med sitt inlägg på twitter eller vad syftet är.

– Jag vet inte vad han kan mena. Jag har bara gott att säga om Fredrik, men som tjänsteman på gymnasiet så bör han förklara sig.

– Mitt förtroende för honom är fortfarande ograderat tills jag vet vad det handlar om, säger Anders Wramnell.

Har ni något regelverk för twitter eller facebook?

– Vi kan aldrig lägga munkavle på någon medarbetare, men som anställd pedagog ska man leva efter vår värdegrund.

– Men jag vill inte döma honom innan han har förklarat sig. Jag ska ta ett snack med honom. Det jag vet nu är att han gjort ett inlägg som kan tolkas negativt och det under en tidpunkt som kan ha varit under hans arbetstid. Jag får fråga honom vad som menas med det, säger Anders Wramnell.

Det här är en person som är förebild för elever. Ni har också som ambition att handbollsgymnasiet ska få ökad status (i form Nationell Idrottsutbildning). Och så skriver huvudinstruktören ett inlägg som kan tolkas vara nedsättande för Trelleborg. Hur ser du på det?

– Det kan man absolut ha synpunkter på. Jag får höra med honom och hoppas inte att det är större så att det skulle strida mot vår värdegrund. Men han refererar till skjutningarna i Malmö med åtta mord, bara där är det ett övertramp.

Senare på tisdagskvällen kontaktade TA-sporten Anders Wramnell för en kommentar angående Fredrik Sörensens uttalande att hans jobb som huvudinstruktör på handbollsgymnasiet nu är i fara.

– För det här? Jag måste prata med honom först, säger Anders Wramnell.