Rekorddag för Trelleborgsloppet

Sport Artikeln publicerades

Henrik Orre, Björnstorps IF, och Sara Ivarsson, Malmö AI, vann årets Trelleborgslopp över 10 kilometer på ett övertygande sätt. De båda löparna slog till med personliga rekord på den snabba banan.

Det var inte bara segrarna som slog personliga rekord, själva Trelleborgsloppet hade rekordmånga deltagare och spräckte 1000-gränsen med hela 1080 löpare. Det var 150 fler än i fjol.

Henrik Orre har tidigare meriter från loppet med bland annat en tredjeplats förra året. Men i år var det nästan ingen som kunde hota Björnstorpslöparen, som slog personligt rekord med tiden 32,52.

– Det känns fantastiskt, jättebra, säger han anfått med segerkransen runt halsen.

36-årige Henrik Orre hade ledningen loppet igenom och utmanades enbart av fjolårstvåan Magnus Hansson från IFK Trelleborg. Men vid tre kilometer drog Orre upp tempot och Trelleborgslöparen släppte en lucka.

– Jag kände att han var lite starkare än mig, men tog sedan in lite på andra varvet. Jag gjorde egentligen ett jämnare lopp än Henrik (Orre) men kom aldrig ikapp. I mål var Magnus Hansson sju sekunder bakom segraren, med tiden 32,59, något långsammare än i fjol.

Tvåa igen, hur känns det?

– Det är alltid så, men det känns okej. Jag har bara tävlat lite i år eftersom jag varit skadad, så det är bara skönt att vara tillbaka, säger hemmalöparen.

Blir det en seger nästa år?

– Jag hoppas det, det är ju därför man håller på. Får jag bara vara skadefri så kan det gå. Trelleborgsloppet är en av de roligaste tävlingarna, säger han.

Segraren från Björnstorp tyckte också att det var kul att springa.

– Det var en härlig stämning och många glada åskådare på plats, säger Henrik Orre.

Innan loppet åt han en stadig grötfrukost och värmde upp med kompisarna, men vinnarkonceptet var något helt annat.

– Jag har min 15 månader gamla son, Isak, där hemma som jag måste jaga, säger han.

I damklassen vann Sara Ivarsson från Malmö AI på sitt nya personbästa 36,48. Hon har tidigare varit med och sprungit och kommit både tvåa och trea, men aldrig vunnit.

– Det var skönt att äntligen vinna, men det är mitt personliga rekord som jag är mest nöjd över.

– Det är en flack bana som går svagt nedför. Det är här man ska springa om man vill göra bra tider, säger hon.

Klubbkompisen och fjolårssegrarinnan Louise Nilsson var på SM och var därför inte med i Trelleborgsloppet. Det tror Sara Ivarsson var en av anledningar till att det blev vinst.

– Hon slog ett rejält pers på 10 000 meter igår så jag vet att hon är i form, säger hon.

Utan största konkurrenten på plats blev det en komfortabel seger för Sara Ivarsson. Hon var två och en halv minut före Mia Havinder och Lotta Huselius, båda från Björnstorp IF, som båda kom i mål tiden 39,21 efter en spurtstrid som vanns knappt av Mia Havinder.

Segrarna i 5 kilometersloppet var Daniel Strandberg från Malmö AI med tiden 16,28 och Majvi Wijk från Trelleborg IFK med tiden 21,05.