Portugisisk storklubb nästa för trelleborgare

Paraidrott Artikeln publicerades
Fatmir Seremeti under en träning med landslaget i goalball som tränade i Trelleborg för tre veckor sedan.
Foto: Tomas Nyberg
Fatmir Seremeti under en träning med landslaget i goalball som tränade i Trelleborg för tre veckor sedan.

Landslagsspelaren i goalball, Fatmir Seremeti, åker på tisdagen till Portugal. Där ska han provträna och spela matcher med Sporting Lissabon. I potten finns ett proffskontrakt.

Sporting Lissabon är inom fotbollen en storklubb som har fostrat världsspelare som Luis Figo och Cristiano Ronaldo. Men klubben har sektioner inom flera andra sporter, bland annat parasport och däribland goalball.

Sporting Lissabon är för tillfället världens bästa klubblag i goalball och har vunnit Europeiska supercupen två år i rad.

Med det laget ska nu trelleborgs landslagsspelare Fatmir Seremeti träna en vecka och i helgen ska han spela i en turnering med laget.

– Det ska bli riktigt häftigt och det är roligt att få den här chansen. Men det är klart att man hade hoppats få den här möjligheten för tio år sedan, säger 34-åringen och skrattar.

Fatmir Seremeti är rutinerad och har spelat i tre Paralympics. Han spelar för FIFH Malmö och har mött Sporting i den Europeiska supercupen flertalet gånger. Trelleborgaren ligger just nu tvåa i skytteligan i turneringen och det har säkert bidragit till att den portugisiska klubben nu vill testa honom.

– Vi mötte dem senaste i Malmö Open förra helgen. Vi förlorade med 5–7 då trots att vi ledde i halvtid.

Sporting har flera utlandsproffs, däribland en brasilianare och ett par spelare från Litauen, berättar Fatmir Seremeti.

– Jag tar den här veckan som ett äventyr sen får vi se hur det blir men det vore inte fel om det finns en möjlighet att ägna sig åt sin sport på heltid, säger Fatmir Seremeti.

– Det här blir i alla fall bra träning inför VM oavsett vad det blir av det, fortsätter Fatmir Seremeti, som med det svenska landslaget ska spela VM på hemmaplan i Malmö i juni.