Annons

Pingvins ungdomsansvarige klar

För att lyfta sina ungdomslag tillsätter Pingvin en ungdomsansvarig på heltid. Karl Savimaki presenteras nu för rollen och flygs in från Australien.
Rugby • Publicerad 2 februari 2019
Hampus Gerdrup, Valdemar Nera-Mortensen och Tova Persson från Pingvins U12 kan glädjas åt att få en ny ungdomsansvarig i klubben. Bild från Rugbyfestivalen 2018.
Hampus Gerdrup, Valdemar Nera-Mortensen och Tova Persson från Pingvins U12 kan glädjas åt att få en ny ungdomsansvarig i klubben. Bild från Rugbyfestivalen 2018.Foto: Sebastian Mårtensson

Pingvin RC:s ordförande, Daniel Sörensson, presenterar anställningen av Karl Savimaki som en enorm satsning på klubbens ungdomssektion. En satsning som kommer löpa över 2019 och förhoppningsvis ännu längre, menar klubben.

Australiern Karl Savimaki tillsätts som ungdomsansvarig och kommer bland annat ansvara för att hjälpa till med regionutveckling, planera verksamheten och utbilda ungdomstränarna.

Annons

Karl Savimaki har tidigare jobbat som rugbycoach i Tyskland och USA utöver hemlandet Australien.

– Jag ser fram emot att bli ungdomsansvarig i Pingvin Rugby Club eftersom jag tror att bygget av ett lag från botten och uppåt spelar stor roll i långsiktig framgång, skriver rugbytränaren i en presentation av sig själv.

När den nye ungdomsansvarige tillträder är dock ännu oklart då arbetsvisum fortfarande återstår att ordna.

Niklas Gyberg IvarssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons