Pingvin med en fot i finalen

Rugby Artikeln publicerades
Andy Keane mot Göteborg RC när lagen möttes på Pilevallen tidigare i somras.
Foto: Niklas Gyberg Ivarsson
Andy Keane mot Göteborg RC när lagen möttes på Pilevallen tidigare i somras.

Pingvin är som väntat en match från final mot rivalerna Stockholm Exiles i årets rugbyallsvenska. Under lördagen krossade trelleborgarna Göteborg RC på bortaplan.

Regnet öste ner i Göteborg när Pingvin skulle möta stadens rugbyklubb. Men det blev en solskenshistoria för de tillresta trelleborgarna. Göteborg RC besegrades till slut med 34–0.

– Det var bra för vårat självförtroende att vi lyckades hindra dem från att göra poäng. Det var aldrig ens nära att de skulle få chansen, säger Pingvins tränare Tom Tamanivalu.

Men den första halvleken började med lite knackigt spel för Pingvin, som hade det lite svårt av allt regn. Laget tappade flera bollar och fick kämpa för att ta sig fram i banan.

– Vi spelade bättre i den andra halvleken och det som är bra är att alla våra 23 spelare som var med fick speltid, säger Tom Tamanivalu.

Tom Tamanivalu, Pingvin RC:s tränare.
Foto: Niklas Gyberg Ivarsson
Tom Tamanivalu, Pingvin RC:s tränare.

För Pingvinspelarnas del var matchen ett sätt att glömma förlusten mot Stockholm Exiles i förra matchen.

– Det var en bra laginsats och vi är bara glada att vi kunde vinna. Det var bra att skifta fokus från förlusten förra veckan, säger Tamanivalu.

– Vi hade kunnat göra fler poäng.

Nu väntar returmatchen hemma på Pilevallen för Pingvin, men laget är i praktiken redan klara för finalen mot rivalerna Stockholm Exiles.

– Vi får titta på nästa semifinalmatch först. Sen kan vi fokusera på Exiles. Men vi spelar bättre när vi spelar mot dem så det ska bli kul. Det är en mer känslomässig match med lagens historia, säger Tom Tamanivalu.

Göteborg RC–Pingvin RC 0–34

Poäng: Jamesy Campbell 19, Anthony Rafael 5, Andy Keane 5, Erik Arvidsson 5.