Pingvin avslutade med turnering i Dublin

Sport Artikeln publicerades

En seger och en förlust – det blev resultatet av Pingvins träningsturnering på Irland i helgen.

På plats i Dublin avslutade rugbyherrarna säsongen med att möta de lokala lagen Swords RFC och Clontarfs. Trots att turneringens första match mot Swords slutade med ett spräckt ögonbryn för förstaledsspelaren Lars Tunestål kunde Pingvin inleda med en vinst, 24-12 (10-12).

- Det var en mycket jämn och tät match. Swords hade en del gamla rutinerade rävar med som körde med en massa tjuvknep. De skakade oss lite och fick vårt spel i gungning men till sist kunde vi ändå gå segrande ur kampen, berättar Pingvins lagledare Ola Petersson.

Helgens andra match spelade Pingvin mot Clontarf RFC, en av Dublins äldsta rugbyföreningar. Pingvin fick det också tufft mot veteranen Clontarfs vars förstalag leder den irländska ligan.

- Vi mötte ett lag ihopsatt av utvecklingsspelare och spelare mellan 23-35 år. Även denna match var tät och jämn. Vi ledde i paus men tappade vårt spel i andra halvlek och förlorade till slut med 17-14,

tyvärr, säger Ola Petersson.

Förlusten förde även med sig ytterligare skador. Sebastian Jönsson åkte på en hjärnskakning och Filip Melin fick utgå med en stukad fot. Bäst av Pingvinspelarna under turneringen var Setareki Tegunimataka och Niklas Eriksson.(TA)