Annons

Peter Hansons mål: Komma runt fyra varv

Ryggen har hållit bra i sommar även om den fortfarande hämmar Peter Hanson. Golfaren från Stora Slågarp har inga resultatmål inför Nordea Masters på Hills golfbana, bara att han tar sig runt fyra varv.
Golf • Publicerad 16 augusti 2018
Peter Hanson under Nordea Masters på Barsebäck förra året.
Peter Hanson under Nordea Masters på Barsebäck förra året.Foto: EMIL LANGVAD

Peter Hanson gjorde comeback i maj efter sin svåra ryggskada. Sedan dess har han kunnat spela flera tävlingar utan att ryggen har sagt ifrån.

Han hoppas att ryggen inte hämmar honom på hemmaplan heller, när Nordea Masters inleds på torsdagen på Hills golfbana utanför Göteborg.

Annons

– Ryggen har hållit bra för mycket spel men jag får akta mig, det är gränsfall med den här förbaskade ryggen hela tiden, säger Peter Hanson till svenskgolf.se.

Han har kunnat öka träningen lite senaste tiden.

– Det har känts bättre hela sommaren. Men jag får gå försiktigt i backarna här, det gäller att inte överanstränga den för mycket, säger han till sajten.

Att ryggen har klarat spel har varit det viktiga, även om han inte gjort några toppresultat sedan comebacken.

– Givetvis har golfen inte varit på min högsta nivå sedan jag gjorde comeback. Jag har spelat bra men har inte riktigt kunnat hålla ihop det fyra varv. Det har runnit iväg slag på vissa hål och då har jag kommit en bit efter, säger Peter Hanson till svenskgolf.se.

40-åringen hoppas att han kan spela stabilt och få upp sin lägstanivå under Nordea Masters.

– Kan man bara vara med bland de tio till femton bästa sista dagen vet man aldrig vad som händer. Men jag har svårt att sätta ett resultatmål inför tävlingen, jag ska bara komma runt fyra varv, det är det viktigaste, säger Söderslättsgolfaren.

Den förre världsettan Martin Kaymer från Tyskland är favorit inför tävlingen, som inleds på torsdagen och pågår fram till söndag.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons