Persson målskytt när Höllviken vann

Trelleborgaren Joon Berggren fick en bra debut som tränare i Svenska Superligan. Höllviken premiärvann borta mot nykomlingen Kalmarsund med 6–5. Trelleborgaren Daniel Persson blev en av målskyttarna.
Innebandy • Publicerad 19 september 2018
Daniel Persson gjorde ett straffmål när Höllviken vann premiären.
Daniel Persson gjorde ett straffmål när Höllviken vann premiären.Foto: Tomas Nyberg

Höllviken, som tränas av trelleborgaren Joon Berggren och där trelleborgarna Daniel Persson och Fredrik Sjöstedt spelar, fick en fin start på säsongen.

I lagets premiär i Svenska Superligan (SSL) mot nykomlingen Kalmarsund blev det seger med 6–5.

Kalmarsund vände på matchen i början av tredje perioden då 2–3 blev till 4–3. Men två snabba mål av Linus Bergström, som för ett par säsonger sedan var utlånad till Palmstaden, satte Höllviken i förarsätet igen. Det tog tre minuter för honom att förvandla 3–4 till 5–4.

Fyra och en halv minut från slutet passade även Bergström fram Pontus Karlson Martell till 4–6 som blev matchavgörande.

Daniel Persson gjorde ett straffmål i slutet av andra perioden som innebar 3–2 till Höllviken.

Matchen var även premiär för Jon Berggren som huvudtränare i SSL. Trelleborgaren var förra året tränare för Malmö FBC:s damlag i SSL, men gick i somras över till sin gamla klubb.