Pelister har fått ett helt nytt lag

Trelleborg Artikeln publicerades
Övre raden från vänster: Benjamin Mehinagic, Tomi Jovanov, Emir Dedic, Ensar Zejnilovic, Filip Josifovski, Fisnik Shala.Nedre raden från vänster: Nemanja Marcu, Dean Josifovski, Semin Ujkanovic, Arlind Mullatahiri, Sedin Ujkanovic, Daniel Josifovski, Dezair Idrizi.
Foto:Lisa Horn
Övre raden från vänster: Benjamin Mehinagic, Tomi Jovanov, Emir Dedic, Ensar Zejnilovic, Filip Josifovski, Fisnik Shala.Nedre raden från vänster: Nemanja Marcu, Dean Josifovski, Semin Ujkanovic, Arlind Mullatahiri, Sedin Ujkanovic, Daniel Josifovski, Dezair Idrizi.

Förra året hade Pelister spetsen men inte bredden. 16 nya spelare ska ändra på det.

MF Pelisters tränare Mohammed Fakhro har 16 nya spelare. På söndag är det säsongsstart.

– Det känns faktiskt bra. Det har varit en lång försäsong och det gäller att motivera spelarna så att de har något att se fram emot och det har vi verkligen gjort, säger Mohammed Fakhro.

Försäsongen har varit tuff för Pelister, men de har valt tufft motstånd. Ett gott tecken var däremot vinsten med 4–0 mot Svedala vilka är i samma serie som Pelister.

Laget har i år hamnat i södra femman och Mohammed Fakhro tror att det kommer bli en utmaning.

– Många österlenspelare är fysiskt starka spelare och vi är mer ett tekniskt skickligt lag. Så det kommer bli en utmaning för våra spelare, berättar Pelistertränaren.

Förra hösten vann laget sju av tio matcher medan våren inte var lika framgångsrik. Med årets nyförvärv ska det bli ändring på det.

– Förra året hade vi spets men ingen bredd, säger Mohammed Fakhro och berättar att laget inför denna säsong har bredden.

– Vi ska kunna byta ut en spelare utan att det känns som en förlust, fortsätter han.

Och det kan nog behövas. Under vintersäsongen har det varit mycket skador vilket har gjort att den planerade startelvan inte har spelat en enda gång tillsammans ännu.

– Vi har inte haft samma startelva två matcher i rad. Jag får vrida och vända på det, säger tränaren.

Bland Pelisters 16 nyförvärv finns både yngre spelare som inte tidigare har spelat seniorfotboll och äldre erfarna spelare.

Ett av de starkare nyförvärven är målvakten Sedin Ujkanovic som tidigare spelat i TFF:s U19-lag. Men också anfallaren Fisnik Shala och mittbacken Yousef Fakhro, som båda har erfarenheter från superettan och allsvenskan, beskriver tränaren som nyckelvärvningar.

– Det är kvalitetsspelare som har erfarenhet och som förhoppningsvis kommer lyfta laget till en helt annan nivå, säger Mohammed Fakhro.

En av de nya spelarna är ytterbacken Daniel Josifovski. Han har tidigare spelat i TFF, IFK, Anderslöv och Behar.

Han tycker att de 16 nya spelarna snabbt smälter in i laget.

– Det har varit bra träningar men det har varit mycket skador och sjukdomar. Men det känns bra, vi har ett riktigt bra lag, säger Daniel Josifovski.

Pelistertränaren förklarar att styrkan inför årets säsong är att laget har många individuellt skickliga spelare, bland annat Vladimir "Lallo" Pasarikovski.

– Det är en skicklig spelare som avgör matcher på egen hand, säger han, men poängterar samtidigt att det är hela laget som räknas.

Men det krävs harmoni.

– Vi har tittat på två saker. Det ska vara duktiga spelare och socialt anpassade spelare, säger Mohammed Fakhro och förklarar att de inte vill ha stjärnor och divor i laget. Det förstör harmonin i truppen.

– Nyckeln är god harmoni i laget, på och utanför plan, säger han.