Palmér lämnar Pelister

Sport Artikeln publicerades

Ordföranden, tränaren och stjärnskottet. Tre profiler är på väg att lämna sina poster i MF Pelister till nästa säsong.

Anders Palmér lämnar tränaruppdraget.

– Efter tre säsonger tycker jag att jag kan lämna med högt huvud. Pelister ville att jag skulle fortsätta, men det började ta för mycket tid, säger Palmér till Skånska Dagbladet.

Till TA-sporten säger ordföranden Georgi Korlevski att man hoppas kunna ha kvar sin succétränare i någon form, tränaren som fört laget från femman till trean under sina tre säsonger i klubben.

– Vi har haft en jätterolig tid med ”Palle”. Han är en fantastisk tränare, en fantastisk människa. Vi har haft tur men han har inte den tid som krävs för division tre. Vi hoppas han kan fortsätta att hjälpa oss på något sätt, säger ”Djoko”.

Bland annat hoppas Pelister att Palmér hjälper till i rekryteringen när det gäller hans ersättare.

– Vi ska ha möte i slutet av veckan och kanske kan vi ha allt klart i nästa vecka. Vi har tre eller fyra som vi samtalar med, problemet är att vi jämför alla med Palle.

Georgi Korlevski avslöjar att han själv lämnar ordförandeposten till årsskiftet.

– Vi gör en omorganisation. Jörgen Johansson (vice ordförande) tar över. Jag har varit ordförande i fem år och har inte längre tid. Men jag blir kvar i styrelsen.

När det gäller 17-åriga stjärnskottet Stefan Ilic ser han ut att lämna för Malmö FF, även om Deportivo la Coruna och Helsingborgs IF anmält intresse.

– Han är till 90 procent klar för MFF. Vi är tacksamma för att ha haft honom hos oss och att han lämnar för en stor klubb är bra reklam för oss, säger Djoko.