Ovädret satte käppar i fotbollshjulen

Fotboll Artikeln publicerades
Vem där? Jakob Glasberg i TFF fick kisa för att se sina nya lagkamrater under måndagens träning.
Foto: Jonas Bergström
Vem där? Jakob Glasberg i TFF fick kisa för att se sina nya lagkamrater under måndagens träning.

Efter det stora snöfallet och dåliga vädret under måndagen tvingades flera lokala fotbollslag i Trelleborg ställa in sina träningar.

När Trelleborgs FF:s A-lag gick ut på Vångavallen under måndagen gick det knappt att spela fotboll på konstgräsplanen tack vare det tunga snöfallet. Men laget fick iallafall genomföra sin träning. Värre var det för flera andra lag i kommunen.

Vid fyra-tiden annonserade kultur- och fritidsförvaltningen på Trelleborgs kommun att Vångavallens D-plan skulle vara fri från snö och träningsbar till en början under kvällen, men resten av planerna blev inte skottade.

Som en följd fick FCT:s A-lag samt flera pojklag ställa in sin träning. Även Lilla Beddinges damlag tvingades skjuta på sina träningsplaner på grund av det dåliga vädret.

– Vi fick ju mail av kommunen i dag att Vångavallen var skottad men inte de andra, säger Robert Andrei, IFK Trelleborgs assisterande tränare.

IFK tränar normalt på just Vångavallens D-plan och kunde träna i lugn och ro, trots riktigt uselt väder under måndagskvällen.

– Det var rätt lugnt faktiskt, lite isbitar här och där men det smälte bort efter ett tag, säger Robert Andrei.

– Men du vet i Trelleborg när det blåser från alla håll och kanter på vintern, vissa träningar ställs in, andra inte. Man har varit med om värre, fortsätter han.