Annons

Offensiv kugge gör comeback i cupmatchen

När TFF på onsdagen ska försöka besegra Tvååker och ta sig vidare till Svenska Cupens gruppspel nästa år, gör Zoran Jovanovic comeback. Men nyförvärvet Fatawu Safiu är ännu inte spelklar.
Fotboll • Publicerad 20 augusti 2019
Zoran Jovanovic, som här driver bollen förbi Östers Anton Andreasson, är tillbaka efter sin vadskada.
Zoran Jovanovic, som här driver bollen förbi Östers Anton Andreasson, är tillbaka efter sin vadskada.Foto: Lena Gunnarsson

För ett år sedan åkte TFF på en cupsmäll när bottenlaget i division två, Hässleholms IF, sköt ut det dåvarande allsvenska laget ur Svenska Cupen.

Det gjorde att TFF missade cupens gruppspel i år.

Annons

På onsdagen ska Trelleborgslaget försöka undvika ett nytt cupfiasko. Denna gång är det division ett-laget Tvååkers IF som står för motståndet.

– Det är en viktig match för oss. Seger och vi är med i cupens gruppspel. Det är viktigt att få tävlingsmatcher på försäsongen. De matcherna höjer temperaturen och stimulansen under försäsongen, säger Peter Swärdh.

Glädjande för TFF-managern är att Zoran Jovanovic är redo för comeback. TFF:s offensive kugge har missat de fyra senaste matcherna i superettan på grund av en vadskada.

– Zoran är en viktig spelare för oss så det är viktigt att han är tillbaka, säger Peter Swärdh, som även kan räkna med André Reinholdsson igen.

Missar matchen gör däremot Salif Camara Jönsson. Anfallaren fick en smäll på hälen mot Degerfors i lördags. Dessutom är 36-åringen sliten efter matcherna och behöver vila.

Oscar Johansson kan inte heller vara med, han är på väg tillbaka efter sin fotskada, men ännu inte i speldugligt skick.

Tidigare skadade Isak Jönsson tränade för fullt på tisdagen, men TFF-ledningen väljer att vila honom från matchen.

– Vi vill att han gör fler träningar innan han är aktuell för spel så vi inte riskerar något, säger Peter Swärdh.

Även mittbackskollegan Hugo Andersson får vila.

– Han har lite problem med sina ljumskar. Han tränade för fullt i dag men vi vill avlasta honom, berättar Swärdh om lånet från Malmö FF.

Annons

Nyförvärvet från Ghana, Fatawu Safiu, är ännu inte spelklar. Han har inte fått sitt arbetstillstånd från Migrationsverket.

– Med den erfarenhet vi har i år från Dennis (Antwi) och Bozidar (Velickovic) så kan han bli spelklar till måndag, vi hoppas på det, säger Swärdh, och syftar på matchen mot Varbergs Bois.

Tvååker, beläget just utanför Varberg, ligger nia i division ett södra, där de tagit 25 poäng på 19 matcher. I söndags förlorade laget mot Trollhättan med 0–1.

– Jag har sett dem spela och dessutom fångat in lite information om dem. Det gäller att vi har nycklarna till ett bra försvarsspel så att vi inte ger dem något utrymme. Sedan måste vi driva ett högt bolltempo som gör att vi ska kunna vinna matchen.

Hur ska du undvika att spelarna underskattar motståndarna?

– Vi har hög motivation för att spela den här matchen för att få spela bra matcher framöver. Det är en stor morot i det här. Sedan har ju vissa av killarna erfarenhet från ifjol och vad som hände då, säger Peter Swärdh.

Fakta

Inför Tvååker–TFF

Vad: Omgång 2 i Svenska Cupen i fotboll.

När: Onsdag, 18.00

Var: Övrevi IP, Tvååker.

Läget i laget

TFF får tillbaka Zoran Jovanovic och André Reinholdsson, som båda missade lördagens match mot Degerfors på grund av skador.

Hugo Andersson (Malmö FF-lånet) och Isak Jönsson, som haft skadekänningar, vilas. Salif Camara Jönsson (häl) och Oscar Johansson (fot) kan inte spela på grund av skador.

Fatawu Safiu är ännu inte spelklar. Sedan tidigare saknas Jasmin Sudic.

Truppen: Andreas Larsen, Philip Mårtensson, Jakob Glasberg, Albin Nilsson, Niklas Vesterlund, Robin Nilsson, Bozidar Velickovic, Anton Tideman, Hugo Andersson (Vellinge), Sebastian Ohlsson, Erik Andersson, Christian Köhler, Haris Brkic, Henrik Johansson, Mattias Håkansson, Zoran Jovanovic, André Reinholdsson, Dennis Antwi.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons