TFF tappade greppet i hett derby

Fotboll Artikeln publicerades
Foto:Christer Thorell/IBL

TFF spelade oavgjort 1–1 i ett hett och händelserikt derby mot Helsingborgs IF. Dino Islamovic gav TFF-ledningen och var mer besviken än nöjd.

– Jag tycker vi har mycket bra kontroll före deras mål, sa TFF-anfallaren.

TFF–Helsingborgs IF 1–1 (1–0)

Mål: 1–0 Dino Islamovic (42), 1–1 Darijan Bojanovic
Publik: 4797 TFF:s startelva: Marko Johansson – Albin Nilsson, Magnus Andersson, Alex Blomqvist, Anton Tideman – Kristian Haynes, Erik Andersson (Johan Brannefalk, 85), Robin Nilsson (Mattias Håkansson, 77), Marcus Pode – Dino Islamovic, Zoran Jovanovic

En återhållsam match tände när TFF tog ledningen i slutet av första halvlek.

Albin Nilsson inledde anfallet på högerkanten. Dino Islamovic avslutade det genom att distinkt skjuta in den i bortre hörnet. Innan dess hade han bjudit på både tunnlar och dragningar i straffområdet.

– Målet vi gjorde mot Norrby var snyggare, men av mina sex mål var det här det snyggaste, sa Dino Islmaovic.

Målet satte en stilig slutpunkt på en händelsefattig och kampfylld första halvlek.

HIF kvitterade tidigt i andra halvlek efter att Darijan Bojanic. frisparksskjutit bollen förbi en passiv Marko Johansson.

Efter kvitteringsmålet tappade TFF sakteliga greppet om händelserna. Båda lagen hade lägen för segermål, HIF hade de flesta och de hetaste. Bland annat en frispark i ribban och ett skott i stolpen. Dessutom frilägesräddade Marko Johansson när inbytte Max Svensson dribblade sig igenom.

– Efter målet blir vi lite chockade, de får energi och vi tappar energi. Det blev lite hawaiifotboll, vi borde ha kunnat kontrollera matchen lite mer efter det, sa Dino Islamovic.

TFF låg på i slutskedet men något nytt sent avgörande mål blev det inte. Trots tunga avslut från Zoran Jovanovic och inbytte Johan Brannefalk och trots fina inlägg från nyinbytte Mattias Håkansson.

Trots en händelserik, pulserande och sevärd match var publiksiffran det som imponerade mest: 4797 – den bästa på många år.

Lagkaptenen Kristian Haynes hade gärna velat ge storpubliken en seger.

– Man vill ju vinna en sådan här match. Nu är det både mot Gefle och den här där vi har mycket folk. Då vill man gärna bjuda på seger så att vi få tillbaka några till, resonerade Haynes, som huserade på högerkanten.

Hur var det att spela på Vångavallen inför storpubliken?

– Det var länge sedan, man märkte redan när värmde upp att det var liv. Det är så klart härligt, man har saknat den känslan.

Krysset gör att Falkenberg är tabelltrea med nio omgångar kvar, en poäng före TFF i kampen om den allsvenska kvalplatsen.

HIF är ytterligare en poäng bakom.

En spännande höst är att vänta.

– Det är ett gott race. Bollen är rund och den här jävla superettanbollen är rundare än något annat, sammanfattade Per-Ola Ljung, tränare i HIF.