Nytt kontrakt för kapten Linde

Handboll Artikeln publicerades
Fotograf: Tomas Nyberg. Trelleborg HBK
Fotograf: Tomas Nyberg. Trelleborg HBK

Trelleborgs HBK vill avancera till division ett. Med på den resan är lagkaptenen Filip Linde som i helgen förlängde sitt kontrakt med HBK över säsongen 18/19.

– Jag tror det kan bli hur bra som helst, säger 23-åringen till TA-sporten.

Nyckelspelaren och tillika lagkaptenen Filip Linde förlänger sitt kontrakt med Trelleborgs HBK. Mittsexan blir därmed kvar i klubben över säsongen 2018/2019.

– Dels är det för att vi har fått in en kompetent tränare som jag tror kan utveckla alla spelare, dels är det också bäst för min egen utveckling då jag kan kombinera handbollen med mina studier i Malmö, säger Filip Linde.

Hur ser du på lagets satsning?

– Det känns positivt, än så länge är det ju bara Marko som inte fortsätter. Styrelsen har beslutat att det kommer satsas och då får man utgå från det, säger Linde.

Mittsexan hymlar inte med att han har kontakt med klubbar högre upp i seriesystemet.

– Jag har pratat med både Ankaret och IFK Karlskrona som gick upp i år, men jag trivs bra i laget och har aldrig haft så kul som jag hade den här säsongen.

Sedan tidigare är Krister Lindgren klar som ny tränare för Trelleborgs HBK. Dessutom står det klart att storskytten Marko Lapcevic tvingas till operation.