Nytt cupguld till HBK-lag

Trelleborg HBK:s flicklag för spelare födda 2008/09 fortsätter att skörda framgångar. I helgen vann laget VFC-Cupen i Vinslöv.
Handboll • Publicerad 26 februari 2018
Laget: Översta raden från vänster: Felicia Lazarevska, ledare, Siri Tufvesson, Nellie Ferm, Clara Nilsson, Ariella Linton, Liam Lazarevski, Toni Lazarevski, ledare. Nedre raden från vänster: Iris Nilsson, Zuzanna Krolik, Tiffany Bertsjö, Emma Lazarevska.

Trelleborg HBK F08/09 har visat talang denna vinter. På fyra cuper har det blivit fyra finaler, varav två guld och två silver. Bland annat i världens största inomhusturnering i handboll, Lundaspelen.

Under söndagen var laget med VFC-Cupen och vann turneringen storstilat. I gruppen blev det storsegrar mot Tollarp, 9-1, Lågan, 5-2 samt Kristianstad 10-0. I semifinalen besegrades Vinslöv med 7–3 och i finalen avfärdades Karlskrona med hela 13–6. Totalt hade laget 44–12 i målskillnad under cupen.