Ny storseger för Kuststaden

Bottenlaget Lunds HS Lejon stod för motståndet och det var klasskillnad. Kuststaden ledde matchen från start till mål och krossade lundensarna med 28–18.
Handboll • Publicerad 22 oktober 2018
MAx Falkman stod för tio mål i bortamatchen mot Lunds Lejon under söndagen.
MAx Falkman stod för tio mål i bortamatchen mot Lunds Lejon under söndagen.Foto: Tomas Nyberg

Redan innan den första minuten av matchen var spelad ledde Kuststaden med 2–0 efter mål av matchens två giganter Mattias Henriksson och Max Falkman.

Den förstnämnde stod för sju mål i matchen medan lagkapten Falkman dundrade in hela tio stycken, varav fem på straff.

– Jag tycker vi gör en gedigen insats och vi äger matchen och följer vår plan hela vägen. Vi har ändå två återbud på morgonen innan matchen jag är nöjd att vi ändå vinner, säger Kuststadens tränare Jonas Johnsson.

I mitten på den första halvleken kom hemmalaget från Lund allt närmre en kvittering men stoppades av ett stim för trelleborgarna där Kuststaden gjorde fyra raka mål.

Bland annat genom Sebastian Söderholm som lobbade in bollen i öppen kasse från halva plan till 13–10. Kuststaden kunde därefter gå till halvtidsvila med en femmålsledning.

– Återigen bra försvarsspel och målvaktsspel, vi är fysiskt starkare än lejonen. Jag tycker fysiken tar ut sin rätt och vi kämpar och krigar i 60 minuter, säger Jonas Johnsson.

I den andra halvleken fortsatte Kuststadens dominans och de vann till slut matchen med 28–18 efter att Harley B Nilsson gjort lagets sista mål med bara ett par minuter kvar att spela.

På fredag möter Kuststaden Näsby hemma i omgång fem av handbollens division tre södra Skåne.