Ny förlust för PIK efter jämn bortamatch

Marginalen var inte på Palmstadens IK:s sida i bortamatchen mot IBK Landskrona. Trelleborgarna hade matchen i sitt grepp ända fram till den sista perioden där Landskrona vände och vann.
Innebandy • Publicerad 27 oktober 2018
Innebandy, genrebild.
Innebandy, genrebild.Foto: Jonas Gustafsson

Palmstadens IK spelar bara jämna matcher. Iallafall hittills i årets upplaga av innebandyns division två Skåne. Laget har i de inledande omgångarna vunnit två matcher efter förlängning och förlorat en. Under lördagen blev det ytterligare en jämn kamp.

Bortamötet mot IBK Landskrona förlorades dock innan matchen hann gå till förlängning.

– Det kändes som att det var dags att få stenen att falla på plats lite i dag. Men det var det inte, säger Palmstadens tränare Johan Hedin.

Det började däremot bra för Palmstaden som tog ledningen två gånger om genom först Simon Strömberg i början av den första perioden och sedan genom Marcus Nilsson till 2–1 i slutet av den samme.

Topplaget från Landskrona svarade med att vinna den andra perioden med samma siffror och inför matchens sista 20 minuter var ställningen lika 3–3.

– Vi gör två riktigt bra perioder där vi är med i matchen hela tiden och framför allt inte släpper in några billiga mål som vi gjort innan, säger Johan Hedin.

I den tredje perioden var det Palmstaden som först visade framfötterna och tog ledningen igen genom Marcus Nilsson. Men sen följde tio minuter med övertag för Landskrona när hemmalaget gick från 3–4 till 6–4.

Däremellan hade Marcus Schiller i PIK blivit utvisad i 2+10 minuter för osportsligt uppträdande.

Palmstaden försökte komma igen och Simon Strömberg gjorde 5–6 med sitt andra mål i matchen bara sekunderna efter Landskronas sjätte mål. Men närmre än så kom aldrig trelleborgarna.

– Det är synd och lite tråkigt att vi inte räcker hela vägen. Vi försöker jaga boll högre upp men får inte fatt på det. Vi är väldigt nära att få straff också men har inget flyt, berättar Johan Hedin.

Med fem matcher spelade ligger PIK på en niondeplats i tabellen med fem insamlade poäng. Nu blir det två veckors uppehåll innan laget möter Willands IBK hemma den tionde november.