Ny förlust för ÖT Smygehuk

Fotboll Artikeln publicerades
ÖT Smygehuks tränare Niklas Norén.
Foto: Tomas Nyberg
ÖT Smygehuks tränare Niklas Norén.

ÖT Smygehuk tog emot FC Rosengård 1917 hemma på Smygehamns IP och förlorade med 2–5. Efter ett ras i första halvlek kunde laget aldrig komma i kapp.

Redan efter sex minuter tog gästerna ledningen och innan första halvlek var över ledde Rosengård med 3–0. Smygehuks spelare vägde lätt i duellerna mot ett fysiskt Rosengård.

– Fullt rättvist, vi måste höja oss, vi kan inte bara spela 45 minuter när matchen är 90 minuter, säger ÖT:s tränare Niklas Norén.

– Vi tar ett rejält snack i halvlek och kommer överens om att vi måste höja oss och våga mer.

I matchens andra hälft gjorde Rosengård det första målet, men ÖT kom in i matchen. Laget flyttade upp en anfallare till och det gav resultat.

Efter en tilltrasslad situation i straffområdet slog sig Laura Norén loss och kom fri med målvakten.

– Jag vill lyfta Laura Norén som är bra på kanten och Astrid Persson, vår mittback, som är felfri och oerhört bra. Men vi måste höja oss överlag på de flesta positionerna, och det vet vi om, säger Niklas Norén.

Rosengård gjorde 5–1 innan Smygehuk fick straff efter hands. Matchens yngsta spelare, Tove Ahlgren, stegade upp och fastställde säkert slutresultatet till 5–2.

Med fyra matcher kvar ligger ÖT Smygehuk näst sist i tabellen men ser ut att klara kontraktet för en andra säsong i division tre då de har åtta poängs marginal till Arlöv. Nästa vecka väntar bortamatch mot topplaget Lunds Bois.

ÖT Smygehuk–FC Rosengård 1917 2–5 (0–3)

ÖT: 1–4 Laura Norén (70'), 2–5 Tove Ahlgren (80').