Noring tillbaka på Vångavallen

Fotboll Artikeln publicerades
Viktor Noring tränar med TFF.
Foto: Moa Dahlin
Viktor Noring tränar med TFF.

Viktor Noring tränar med TFF igen. Målvakten har inte varit på Vångavallen sedan 2012, då han lämnade klubben. ”Det är kul att vara tillbaka”, säger 28-åringen.

Minns ni Viktor Noring? Målvakten slog igenom i svensk fotboll 2009 då han tog en ordinarie plats i TFF och utsågs till årets nykomling på Fotbollsgalan.

Framgångarna ledde även till att han blev uttagen till landslagets januariturné 2010.

Han sågs som en ny Andreas Isaksson. Men karriären tog stopp efter att han lämnade TFF 2012.

Nu letar han ny klubb och tränar med TFF tills vidare.

– Det är kul att vara tillbaka på gamla marker. Det var lite nostalgiskt när man körde upp här på parkeringen och gick ut på träningsplanen, även om konstgräset är nytt sedan jag var här så det har hänt lite här. De har målat om i omklädningsrummet också, konstaterar Viktor Noring, som inte har varit på Vångavallen alls sedan han lämnade TFF 2012.

Det var Noring själv som ringde TFF och frågade om han fick träna med laget.

– Jag har haft kontakt med klubben och frågat om jag kunnat få hålla igång lite för att få lite fotboll i kroppen. Jag kör på här tills något händer med mig själv och tills något händer i klubben, säger Noring.

Manager Peter Swärdh tonar också ner TFF:s intresse för Noring.

– Han är här för att hålla i gång. Det är en gammal TFF-spelare som själv hört av sig, säger han.

Men kan han bli den målvakt som ni söker?

– Det vill jag inte spekulera i. Det finns ingen sådan intention från vår sida just nu, säger Peter Swärdh.

Viktor Noring tränar med TFF igen.
Foto: Moa Dahlin
Viktor Noring tränar med TFF igen.

När TFF åkte ur superettan 2012 gick Viktor Noring till Celtic på lån. Därefter var han proffs i Norge, Danmark, Holland och Skottland, utan att ta en ordinarie plats i någon av klubbarna. Det blev bara 22 tävlingsmatcher på sex år i klubbarna.

– De utlandsturer jag har gjort har jag haft lite oflyt med tajmingen i olika klubbar och inte fått komma in rätt och inte fått chansen när jag tyckt att jag skulle få chansen. Det är tuffare klimat utomlands att slå sig fram, säger Viktor Noring.

För ett år sedan flyttade han hem till Sverige och Landskrona Bois. Det blev 12 matcher i superettan för honom förra året.

– Jag kände själv att jag ville komma bort därifrån. Det var ingen bra miljö förra året för min del. Rätt skönt att det tog slut, säger Noring.

Nu vill han göra ett bra klubbval.

– Jag behöver kontinuitet. Det är det som är svårt som keeper, att antingen spelar du eller inte. När jag inte hittat rätt några gånger blir det svårare. Nu känns det som att jag måste hitta en klubb där jag får kontinuerlig speltid.

– Jag har ändå varit på många bra ställen i många år och byggt på mig mycket erfarenhet och jag vet själv att jag håller en hög nivå när jag får komma i form och jobba fram det, vilket jag inte fått.

Har du något på gång?

– Vet inte, saker kan hända snabbt och därför jag ville vara här och vara förberedd ifall något händer.

Vill du spela i Sverige?

– Det är en annan trygghet att vara i Sverige nu när man har barn och så, då tänker man lite annorlunda, men vi får se vad som dyker upp, säger Noring som numera bor i Barsebäck med sin fru och sin dotter på elva månader.

Vill du spela i TFF?

– Jag har ju en historia här och jag vet hur klubben är, men nu är jag här först och främst bara för att träna och för att komma i gång fotbollsmässigt. Sedan får vi se vad som händer, vad jag vill göra och klubben vill göra, säger Viktor Noring som tränat på egen hand sedan han lämnade Landskrona.

Fakta

Viktor Noring

Född: 3 februari 1991.

Moderklubb: Husie IF.

Klubbar i karriären: TFF (2006-12), Malmö FF (våren 2012, lån), Celtic (2013), Bodö/Glimt (2013), Heerenveen (2014/15), Lyngby (2015/16), Hearts (2016/17), Landskrona Bois (2018).

Aktuell: Klubblös men tränar med TFF.

Visa mer...