Annons

Noring räknar med TFF

En spelare som kan förstärka TFF i sommar är Viktor Noring. 20 augusti går lånekontraktet med Malmö FF ut. – Det känns som TFF är närmast just nu, säger målvakten.
Sport • Publicerad 6 juli 2012

TFF:s målvakt Viktor Noring lånades ut till MFF i vintras. Men det har inte blivit någon A-lagsmatch under tiden i Malmö, utan han har fått finna sig i att vara reserv bakom Johan Dahlin. MFF-tiden har därmed inte hjälpt Noring till att komma ut i Europa, vilket är hans mål. 20 augusti går lånekontraktet med MFF ut och då är han TFF:s spelare igen.

Chanserna att han stannar i Malmö ser han inte som så stora.

Annons

– Det känns inte så, om inte något radikalt händer i sommar, säger Noring.

Vore det ett steg tillbaka att gå till TFF igen?

– Nej det tycker jag inte, då kanske jag får chansen att spela A-lagsmatcher och det är det viktigaste just nu. Visst, det är inte samma nivå som i Malmö.

Den 21-årige målvakten tycker ändå att han utvecklats under säsongen i MFF.

– Jag har fått arbeta med Jonnie (Fedel, målvaktstränare) och jag tycker att jag utvecklats. Den fysiska biten har blivit bättre och det känns som jag arbetar bättre i målet, säger Noring, som också har fått hålla sig skadefri.

– Det är tråkigt att inte få spela matcher när man känner sig i bra form.

Däremot har han inte sett några TFF-matcher på plats i år.

– Jag har lagt fokus på Malmö nu. Jag har följt TFF på tv och internet.

Hur kommer det kännas att komma tillbaka till TFF?

– Det kommer att kännas som innan tror jag, jag har alltid trivts riktigt bra i klubben.

En annan före detta TFF-målvakt som också letar ny klubb är Andreas Isaksson. Enligt flera medier befinner han sig i Istanbul där han förhandlar med Kasimpasa, nykomling i den turkiska ligan. Isakssons kontrakt med PSV har gått ut.

Louise Löfgren
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons