Noring räknar med TFF

Sport Artikeln publicerades

En spelare som kan förstärka TFF i sommar är Viktor Noring. 20 augusti går lånekontraktet med Malmö FF ut. – Det känns som TFF är närmast just nu, säger målvakten.

TFF:s målvakt Viktor Noring lånades ut till MFF i vintras. Men det har inte blivit någon A-lagsmatch under tiden i Malmö, utan han har fått finna sig i att vara reserv bakom Johan Dahlin. MFF-tiden har därmed inte hjälpt Noring till att komma ut i Europa, vilket är hans mål. 20 augusti går lånekontraktet med MFF ut och då är han TFF:s spelare igen.

Chanserna att han stannar i Malmö ser han inte som så stora.

– Det känns inte så, om inte något radikalt händer i sommar, säger Noring.

Vore det ett steg tillbaka att gå till TFF igen?

– Nej det tycker jag inte, då kanske jag får chansen att spela A-lagsmatcher och det är det viktigaste just nu. Visst, det är inte samma nivå som i Malmö.

Den 21-årige målvakten tycker ändå att han utvecklats under säsongen i MFF.

– Jag har fått arbeta med Jonnie (Fedel, målvaktstränare) och jag tycker att jag utvecklats. Den fysiska biten har blivit bättre och det känns som jag arbetar bättre i målet, säger Noring, som också har fått hålla sig skadefri.

– Det är tråkigt att inte få spela matcher när man känner sig i bra form.

Däremot har han inte sett några TFF-matcher på plats i år.

– Jag har lagt fokus på Malmö nu. Jag har följt TFF på tv och internet.

Hur kommer det kännas att komma tillbaka till TFF?

– Det kommer att kännas som innan tror jag, jag har alltid trivts riktigt bra i klubben.

En annan före detta TFF-målvakt som också letar ny klubb är Andreas Isaksson. Enligt flera medier befinner han sig i Istanbul där han förhandlar med Kasimpasa, nykomling i den turkiska ligan. Isakssons kontrakt med PSV har gått ut.