Nilssons frånvaro kan bli långvarig

Fotboll Artikeln publicerades
Albin Nilsson är knäskadad och riskerar att vara borta från spel i upp till ett par månader.
Foto:Christer Cederlund
Albin Nilsson är knäskadad och riskerar att vara borta från spel i upp till ett par månader.

Albin Nilsson skadade sig i Trelleborgs FF:s möte med Dalkurd för en vecka sedan och missade onsdagens seger mot IK Frej. Nu visar det sig att vänsterbacken kan bli borta i upp till två månader.

Ytterbacken Albin Nilsson har svarat för en stark inledning på Superettan. Mot Dalkurd skadade nyförvärvet från Ängelholm sitt ena knä och i veckan har han genomgått en magnetundersökning.

– Det lät inte så bra, men vi få vänta på svaret från magnetundersökningen. Det lutar åt en längre frånvaro, ett ledband har fått sig en smäll. Vi hoppas att menisk och övriga delar har klarat sig, men det kan bli frånvaro från ett par veckor upp till ett par månader, säger TFF-tränaren Patrick Winqvist.

För Alexander Blomqvist del ser det positivare ut. Mittbacken finns med på helgens resa till Åtvidaberg och ersätter avstängde Mattias Håkansson i truppen.

– Han kan vara med, men frågan är om vi använder honom. Det kommer 21 matcher till. Han har en bristning högt upp i baksidan på ena låret och hade lite ont i går (torsdags), men kände sig bättre i dag (fredag). Det är inte troligt att han spelar, säger Winqvist.

TFF-ledningen trodde att Robin Jacobsson inte skulle bli borta så länge, men besväras fortfarande av en fotskada och missar på lördagen sin tredje match i rad.

TFF lär ställa upp med samma backlinje som mot IK Frej, Johan Brannefalk, Magnus Andersson, Jacob Palander och Anton Tideman.

– Målet vi släppte in mot Frej kom efter ett misstag i backlinjen på högersidan, men det var inte bara backarnas fel. Vi hade bara ett träningspass på oss att sätta backlinjen och det var ju tufft. Nu har vi hunnit jobba lite till, säger Patrick Winqvist.

Erik Andersson startade sin första match för säsongen mot Frej och fick en dryg timmes speltid.

– Vi har valt att rotera lite på positionen för att matcha in honom. Nu byter vi underlag från gräs till konstgräs, vilket sliter en del. Det gäller att matcha laget med förnuft, samtidigt har vi bytt nästan hela backlinjen och därför kan det vara svårt att byta så mycket mer.

TFF valde att åka till Östergötland under fredagen för övernattning i Linköping. Laget blev dock försenat.

– Luftkonditioneringen på bussen fungerade inte, så vi var tvungna att stanna i Malmö och byta buss. Vi blev lite försenade och därför är det skönt att vi åkte redan dagen före match, säger Patrick Winqvist.

Inför

Åtvidabergs FF–Trelleborgs FF

Vad: Superettan, omgång nio

När: lördag 20 maj, 16.00

Var: Kopparvallen, Åtvidaberg.

Läget i laget

Albin Nilsson (knäskadad) och Robin Jacobsson (fot) definitivt borta, Alexander Blomqvist (lår) med i truppen, men lär knappast spela. Mattias Håkansson avstängd efter att ha fått sitt tredje gula kort mot Frej. Långtidsskadade Hugo Andersson har nyligen opererat sitt knä och påbörjat sin rehab. Freddie Brorsson rehabar också en korsbandsskada.

Truppen

Fredrik Persson, Marko Johansson, Magnus Andersson, Johannes Johansson, Jacob Palander, Anton Tideman, Alexander Blomqvist, Zoran Jovanovic, Furkan Motori, Kristian Haynes, Norlla Amiri, Erik Andersson, Johan Brannefalk, Robin Nilsson, Salif Camara Jönsson, Marcus Pode, Dino Islamovic, Filip Andersson.

Motståndarkollen

Åtvidaberg har skrapat ihop sju poäng och haft svårt på hemmaplan, där det endast blivit en poäng på tre matcher. Laget parkerar på kvalplats nedåt, men senast blev det seger med 2–1 borta mot Degerfors. Målskyttar då var Pekka Lagerholm och inhopparen Isac Lidberg, som avgjorde på stopptid. Spelmässigt har Åtvidaberg haft svårt att nå upp i standard, men tränaren Roar Hansen hyllar ofta lagets arbetsinsats.

Tränartankar

Patrick Winqvist, TFF: – Åtvidaberg är ett lag som pendlar i prestation och som är svårscoutat. Det är ett av de svåraste lagen i serien. Spelet ser inte likadant ut från match till match. Det är nya grepp hela tiden, ibland blir det rätt och ibland undrar man vad de håller på med. Fredrik Holster och Simon Helg är ett par spelare att se upp med om man ska nämna några namn.

Visa mer...