Nilsson ser fram emot ett lugnare 2017

Lerduveskytte ,
Foto:

2016 har handlat om OS, OS och OS. Den här veckan avslutas säsongen med världscupfinalen i Rom. Skeetskytten Stefan Nilsson laddar om en sista gång innan han ser fram emot ett lugnare 2017.

Artikeln publicerades 12 oktober 2016.

De tolv bästa skyttarna gör upp i världscupfinalen. Stefan Nilsson från Trelleborgs Jaktskytteklubb är med för tredje gången i karriären och har med sig en sjunde- och en fjärdeplats sedan tidigare.

– Vi får väl sikta på att ta tre placeringar till, säger Stefan Nilsson som åkte till Rom i måndagskväll och som påbörjar kvalet klockan halv tio på onsdagsmorgonen.

Hur viktig tävling är världscupfinalen?

– I år är den inte den viktigaste, den kommer lite i skymundan. Samtidigt är det lite prestigefyllt eftersom det bara är de tolv bästa i världen som får komma dit.

Stefan Nilsson kom på sjätte plats vid OS i Rio och ligger femma på världsrankingen. OS-tvåan Marcus Svensson har givetvis också kvalat in men har lämnat återbud på grund av jobb och familj.

Trelleborgaren har inte tävlat efter OS, men har hållit igång med träning även om det inte blivit några större mängder.

– Jag har underhållit det jag hade tränat upp till OS. Formen känns rätt bra, men det är alltid svårt att ladda om efter en sådan urladdning, där allt har handlat om en tävling. Pluggen är utdragen, säger Stefan Nilsson.

2017 kommer att bli annorlunda. Stefan Nilsson kommer att fortsätta att tävla på högsta nivå, men han kommer att tävla sparsamt.

– Jag kommer att prioritera vissa tävlingar och undvika många av de längre resorna, säger han.

Hur tänker du kring karriären framöver?

– Jag kommer att fortsätta att satsa känns det som, men jag har inte tagit något beslut längre fram.

De avslutande serierna i världscupfinalen skjuts på torsdagsförmiddagen innan de sex bästa gör upp i finalen, som avgörs klockan 14.00 samma dag.