Mustafa imponerar i TFF-test

Sport Artikeln publicerades

Den ene ut och den andre in gäller för testspelare i TFF för tillfället. Paraguayanen Chris Martinez har lämnat för gott och ny i träningstruppen denna vecka är Dardan Mustafa.

– Han ser väldigt bra ut och han gjorde avtryck redan i fjor när vårt U21-lag mötte Lund där han då var med, säger Alf Westerberg om Dardan Mustafa.

Tränaren är smått imponerad.

– Jag har försökt följa honom och jag tycker han är både kraftfull och har bra mottagningsförmåga som forward. En stationär forward om man säger så.

Dardan Mustafa är 20 år och tillhör Lunds BK men har rötterna på andra ställen.

– Jag föddes och växte upp i Hamburg och kom till Värnamo när jag var tretton år. Från Värnamo gick jag sedan till Lund och spelade de flesta matcherna i fjor. Jag är forward och gör väl lite mål då och då.

Före jul och när MFF hopplöst krigade i Europa League – då var Dardan Mustafa även i Malmö och testspelade. Det gör att han redan känner Tobias Malm – som ju kommit under vintern som lån från MFF till TFF.

– ”Tobbe” är en skön grabb och det är sköna grabbar överlag här. Vi får se – det skulle kunna vara ett bra steg att fortsätta här i TFF. Eller ”rätt steg” som Tobbe väljer att uttrycka sig. Jag tror att tränarna redan vet hur jag är som spelare. Jag stannar till och med torsdag och sedan får vi se, avrundar Mustafa.

Mustafa har kontrakt med Lunds BK till och med 2013.

Chris Martinez hann inte övertyga under sitt testspel förra veckan.

– Vi har tagit ett definitivt beslut att inte gå vidare och i hans fall var det inte bara fotbollskunnandet vi tog hänsyn till utan även hans språkliga kunskaper. Han kunde ju bara kommunicera på spanska utan att överhuvudtaget kunna ett ord engelska och det hade blivit alldeles för jobbigt för både han själv, för mig och för truppen i övrigt. Hade det handlat om en färdig spelare, men en spelare som man har anledning att utveckla – nej, det hade tagit alldeles för mycket kraft, säger Westerberg.